+Fråga!

Julia:

Hej! Du har verkligen en grym blogg! Älskar art läsa allt!:D jag funderar också på ett high school year, och min dröm vore att fortsätta med cheerleading även i USA:) kan du inte berätta mer om hur cheerleading är i staterna (vet att det skiljer sig pga var man är). Skillnader med Sverige, likheter? Vad gör ni på träningarna? Ja, lite allmänt bara:) skulle bli väldigt glad! Take care!;p

 

Hejsan! Kul att du gillar min blogg! :)

Okej, så cheerleading här är inte världens största skillnad från hemma, min visst finns det skillnader :)

Först och främst är det matcherna vi cheerar på. När det är gameday bär vi våra uniformer i skolan för att supporta vårat footballteam, och ibland har vi ett pep rally också, där vi cheerleaders gör någon dans, lite stunts och ramsor :)

På kvällen åker vi till the footballfield ca 1 h -1,5 h innan match, och värmer upp, går igenom the halftime routine osv, sedan börjar matchen :) Vi står precis vid football-laget och läktaren, inte vid 10 yard line-goal som vi gör i sverige. Vi gör ramsor och hejar, i quarters och halftime gör vi små uppvisningar :) I Sverige, när vi har gjort en ramsa, cleanar vi bara och står där, men inte här, då kör vi rally, och grejer ;) Och gamedays är dom bästa dagarna i mitt liv :)

Vi har speciella träningar, tex. Måndagar har vi Nationals-practice 6-9PM, Tisdag och Torsdag har vi dance-practice 3.30-4.30PM och Onsdagar har vi tumblingpractice 6.15-7.30AM.

Just våran skola tränar i the wrestling room, eftersom cheerrummet knappt håller lol...

Tävlingar är också annorlunda mot Sverige. Vi håller på med våran Nationalsroutine just nu, och då ska hela framträdantet vara 2.30 lång, som MAX! Det är inte så att man verkligen försöker få programmet 2.30 långt, utan det är så att själva the routine får vara 1.30 lång, sen får man ha en ramsa resten av tiden :)

Och typ skillnader i stunts och sånt, det är krångligt när dom har olika namn, och sen har dom liksom andra saker dom gör. Typ när vi ska ner från stunts, doom gör gryyymt mycket mer cradle än vi för i sverige. Hemma gör vi oftast dip down/bump down, men här kan dom knappt det... Dessutom har vi många olika stunts  här som är mycket svårare än vi gör hemma, medan vi hemma gör typ trevåningspyramider som dom inte skulle klara av här :)

Hoppas du är nöjd med svaret, bara att kommentera om det är något mer du undrar!  :)




Lämna en kommentar här!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback