}

+Americans..

Okej, tänkte lista några roliga kommentarer och frågor folk har haft om mig/sverige!

"Do you have facebook in sweden?"  (sagt av min värdbror som jag förövrigt redan hade på facebook..)
"Do you have McDonals?"
"Do you have BigMacs?"
"Do you have christmas?"
"Are you from Swedish?"
"You speak german in sweden, right?"
"Are your cheers in swedish?"
"Do you know all this stuff?!" (Visade några videon "Simple swedish" på youtube..)


+Vardag

Livet här borta börjar bli vardag nu, med skolan, familjen och allt. Känns ganska skönt faktist :)

Har kommit på förresten att jag har bara en enda tjejkompis utöver cheer-tjejerna och de andra utbytesstudenterna, annars är det bara killar jag hänger med :) Pretty awesome :)

So, har mött en skitsnygg kille, som spelar fotboll på skolan, och han har typ flirtat med mig varje dag så fort vi har gått förbi varandra. Han är junior och har sitt skåp inte alls långt ifrån mitt, och brukar ha problem med att få upp mitt skåp ibland, som tex. idag på lunchen. Stod där och struggled med koden som verkligen inte ville funka, så kom han fram och bah "Do you need any help with that?" svarade såklart ja, och han hjälpte mig och bah "Here you go sweetie"

Haha it was soo cute :)

Och i fredags ville jag ju byte min zoology-class, eftersom vi typ måste sticka in handen i ko-rumpor och grejer, itne direkt någon jag vill göra, så gick till Mrs. gaskins för att byta den i fredags morse. Hon svarar då att alla andra klasser den perioden är fulla och att jag inte kan byta..

Började resa på mig och gå mot utgången samtidigt som jag typ mumlar "I don't wanna put my hand in the ass of a cow..." och hör bara hur Mrs. gaskins börjar skratta som faaaan, hur högt som helst, öppnar dörren ut till korridoren, hon fortsätter skratta så himla mycket och folk ute i korridoren kollar in mot kontoret... Hahaha så himla kul :)

 


+Fråga!

Martina;hejsan! har några frågor: hur hade du råd med att åka på ett utbytes år? hur var det första skoldagen, kände du någon innan du började? är cheerleading dräkterna dyra? vad måste du betala själv och vad betalar dina värdföräldrar? tacksam för svar :)

Hejsan! Mina föräldrar tog ett lån åt mig på banken, som jag sedan ska betala av i all framtid typ :) eller, inte all framtid, men när jag börjar jobba och så :) Så det var inga problem med det :) Sedan har jag jobbat hela året för att få ihop fickpengar till mitt år, har sommarjobbat på dagkollo, jobbat hemma och sparat lite av mitt studiebidrag varje månad :)

Första skoldagen var helt okej, dock inte lika exciting som jag hade förväntat mig, men helt okej :) Eftersom jag hade min första cheerträning dagen efter jag kom hit så kände jag ju redan några från laget och så, och hade dessutom träffat min värdbrors kompisar :) Plus att både min värdbror och värdsyster går på min skola, så pretty easy :)

cheerleadingdräkterna var inte alls speciellt dyra, det var uniformen, skor, warm-ups och träningst-shirt för $320, vilket är ca 2000 kr :) Jag vet att förra året kostade allting över $1000 för dom i laget, så jag kände att jag kom rätt år ;)

Det jag betalar själv är kläder, smink, hygienartiklar (dock inte schampo och balsam eller typ tandkräm, men om jag vill ha typ hårinpackning eller ansiktskräm eller något sådant  betalar jag det själv), sen allting som har med skolan att göra, som skollunch, avgift för vissa klasser, cheeruniformen osv.  Om jag är med mina värdföräldrar och vill ha typ en cola så köper dom det åt mig, och dom betalar alltid om vi är ute och äter :)

 


+Eat, sleep, cheer!

Fredagens match, Varsity, jag som backspot i första quartern :) Btw, jag är ju egentligen med i Junior Varsity, så känner mig ganska hedrar att jag är den enda från JV som fick vara med på uppvisningarna första och tredje quartern :) De andra i JV var bara med i halvlek :)Cody Hinson, Melissa hade min kamera, och han ville att hon skulle ta kort på honom åt mig... Har cabinett-mill (träslöjd) och US history med honom btw :) Och kanske Zoology..



+Not the first football game..

Som sagt skulle jag haft första amerikanska footballmatchen i Paytte idag, vid 5 var alla cheerleaders iordning och alla footballkillar redo och vi satte oss i den för övrigt skitcoola gula skolbussen och åkte en halvtimme bort till Payette, där matchen skulle vara. Värmde upp lite, tränade massor av ramsor och quarter-routinen osv, väntade på att matchen skulle börja, väntade lite till och väntade lite till, sen sa dom i högtalarna att dom hade sagt till några viktiga människor fel plats så dom var inte där osv.. Efter typ en timme blev matchen cancelled och det var bara att sätta sig i bussen och åka hem igen,... KUL liksom.

Men ska ju iallafall vara med och cheera imorgon, så jag överlever! :D

 


+Cheer uniform!

Vad tycker ni om cheeruniformen?! :) Dock är det inte min, lånar Kenzies för matchen imorgon eftersom min inte har kommit än.. But I do love it! :)
 

+First day of high school!

Puh, första dagen av high school avklarad! Inte alls farligt, har bara roliga lärare :) Tyvärr var inte alla klasser lika roliga, har redan bytt två st, ska troligtvis byta en till imorgon, tänker inte sticka in handen i någon ko-röv... Sååå, blir nog att byta den klassen (Zoology) mot Physical någonting :) Har också bytt Life Sports mot Algebra 1 på 6th period och Algebra 1 som jag hade på 7th period till journalism/yearbook! :)

Haha när jag skulle byta till Yearbook var det ganska kul faktist, var tvungen att fråga Mrs. vad hon nu hette, om jag kunde vara med på den klassen, och hon svarade "because you're an exchange student its okay, if it had been someone else, it had been a no", så jag känner mig ganska speciell :)

 

+Första dagen imorgon!

Ligger i min säng nu och ska sova, första dagen av high school imorgon! Nervös.chey.nu.se :) haha, bra website..

var förresten i Ontario idg och shoppade (ännu mer), skolgrejer den här gången, och lite annat smått och gott, som ett apr mjukisbyxor och ett apr träningsshorts.. Och... uhm... en waterproof camera som ska med på floatingen på söndag, lite pedikyrgrejer, en hot-n-cold salva för mina ömmande muskler och ett sorts schampo för mitt löshår :) Har bild på allting, men orkar inte hämta kameran, så det kommer väl imorgon eller något :) Nu ska jag sova, chao!


+Fråga!

Anonym: Vad är SLEP-test för något? Vad testar de? Älskar din blogg förövrigt!
 

Svar:

SLEP-test är ett språktest, alltså ett väldigt simpelt engelskatest :) Du har alltid A-E i svarsalternativ, och det är inte typ grammatik dom testar, utan det kan vara en bild på en fågel som flyger, och svarsalternativen kan vara:

A; A child is crying
B; A dog is sleeping
C; People are swimming
D; A house is on fire
E; A bird is flying

Det är med andra ord väldigt väldigt lätt :)

Tack så mycket! :)


+Mer cheer!

haha, skräll att jag har tränat cheer igen :) Ska vara med på the JV game i Payette på Torsdag nu också, känns ju grymt att vara med på två matcher efter 4 träningar :)

Pulled a muscle today, kommer inte ihåg vad det heter på svenska, haha :)

 

Och about the JV-game på torsdag, vi ska alltså ha på oss uniformerna i skolan, ska låna Kenzies eftersom min inte har kommit än :) Haha awesome! Och skor ska jag också få låna, eftersom de enda vita skorna jag har med mig är mina converse...

Brian, min hostbrother, spelar ju förresten i JV-football, så det är hans match jag ska cheera på, Lisa och big Brian blev typ skitstolta att dom ska kolla på två kidz på torsdag :)

Fick också en tröja idag av CJ, en tjej i laget, sååå awesome! :D

Ifram står det "Pilgrim cheerleader", på armn står det "got grims?" och i bak en lååång text om att cheerleading är en sport :) Like it so much! Men nu ska jag vara social med värdfamiljen, chao! :)

 
 

 


+Mitt hus!

 
 
 

+Floating on the river!

Alltså åååh, jag älskar verkligen att floating in a tube on the river, det bästa jag någonsin har gjort! Tänk er typ niagatafallet på Skara Sommarland, där man sitter i gummiringar och åker i typ en bana ner i vattnet, det är som det fast 1000 gånger coolare och häftigare! Tänk er att sitta där i en gummiring mitt i floden med världens vackraste natur runt sig, I love it so much! Vi ska göra om det på Söndag med massa andra människor, ska köpa en vattentålig engångskamera att ta med mig ;) För det är så himla häftigt!
 
 
 
 
 

+Svar på frågestunden!

Okej, här kommer svaren från frågestunden!

Olivia Turner: Vad krävdes för att komma med i cheer-laget? Ska man inte vara sådär vig osv? :)

Svar; 

Just för att jag skulle komma med i laget krävdes det bara att jag kom till träningen i princip, eftersom jag har håller på hemma (höll på) och dessutom är utbytesstudent är jag automatiskt med i laget :) Det är olika från skola till skola, vissa skolor som har Tryouts på hösten till cheerleadingen har utbytesstudenter  samma krav som de vanliga eleverna, de är inte automatiskt med bara för att dom är utbytesstudenter, men de flesta skolor har som min skola :) Och att man måste vara vig för att få vara med är inte sant, det är ju absolut något som kommer med tiden när man är cheerleader :) 

Ekblomm; Hur kommer det sig att du hamnade i just den familjen? :)

Svar; 

Jo, fick ju först en familj (eller ja, en värdmamma och en exchange sister) men värdmamman fick problem med huset och rören ca 3 veckor innan jag skulle komma, så de började leta ny familj till mig i samma område och så ca 2 veckor senare fick jag höra att ajg hade fått en ny värdfamilj :) Och nu när jag har varit här en vecka och pratat med dem och lite så så fick ajg reda på att de egentligen itne skulle ha någon utbytesstudent iår, eftersom deras dotter har sitt senior year, men att organisationen hade ringt dem och frågat om de kunde tänka sig att ta emot en student utan hem :) Min värdmamma  bad dem skicka min profil och de kollade på den hela familjne, och bestämde sig för att ta mig! :)

Tuggummi; Gud vad underbart! ser så underbart ut! har du fått många vänner där? ^^

Svar; 

jaa, Idaho och USA är helt super! jag har inte fått någon vän ännu (haha låter som jag är heeelt ensam) men jag börjar lära känna alla tjejer och killar i min cheersquad :) Är bra kompis med min värdsyster tought :)

Vera; hej, hittade din blogg precis och den går direkt upp som favorit blogg hos mig! :D jag skulle också gärna vilja åka som utbytesstudent, men vi har inte råd.. Sökte du några stipendium? Och sedan undrar jag vad du fick göra för cheerleading uttagnig! Hoppas du får ett sjukt kul år!

Svar;  

åååh, riktigt kul att höra! :D Jag sökte inget stipendium, men det går absolut att göra det! Både från organisationen du vill åka med och andra stipendier :) vet dessutom att Explorius, organisationen jag åker med, varje år har en tävling där en person vinner ett high school år gratis! :)

Och för cheerleadingen, eftersom jag är cheerleader hemma i Sverige också var jag automatiskt med i laget på min skola, men även om man inte håller på med sporten hemma i Sverige brukar man kunna få vara med iallafall eftersom man är utbytesstudent :) Inte säkert att man får vara med och tävla tought :)

 

Isabellabella; hej har lite frågor om utbytesprogrammet :P
såg att du åkte med explorius så frågar om de:)
hur länge ska du vara där, kollade runt lite på sidan och förståd inte riktigt om man kunde åka bara en termin eller var man tvungen att vara där ett helt år?
kostade det mycket, du behöver inte svara på den om du inte vill men om du vill, hur mycket?
är tacksam för svar för jag vill också åka till usa en termin :)

Svar; 

Jag ska vara här i 10 månader, åker hem i början av Juni nästa år :) Man kan åka både 10 månader och bara en termin om man så vill det :)

Själva programavgiften var 62500kr läsåret 11/12, men vet att de har höjd avgiften för 12/13 till 69500kr. För mig sammanlagt går mitt år på ca 100.000kr, då är det läkarbesök, fickpengar, programavgift, försäkring osv :)

 

fffrida-h; Hur gjorde du för att bli utbytesstudent?

Svar; Jag började kolla runt lite med olika organisationer och så, som EF, STS, YFU, Explorius, Rotary m.fl. och kom fram till att Explorius helt enkelt var bäst :) Jag gick in på deras hemsida (www.explorius.se) och gjorde en intresseanmälan om att jag ville åka, några dagar senare ringde de och bokade en intervju med mig i Göteborg, för mig och mina föräldrar :) Åkte dit, gjorde intervjun, åkte hem och väntade på ett samtal om jag blivit antagen eller inte, fick samtalet, och fick ett nytt datum då jag skulle till göteborg och göra ett SLEP-test :) Sedan fick jag också ett mail med inloggningsuppgifter till min amerikanska organisation, där jag fick fylla i jättemycket om mig själv osv. Sedan började den lååååånga väntan på en värdfamilj :) I slutet på Juli fick jag den, och nu sitter jag här! :)

 

Katii; Shit vad coolt! Skulle själv också vilja :D
Men är det typ nån spec. åldersgräns för att "flytta" ett år eller så dit? Hur gammal är du? :)

Svar; 

jaa, det känns helt otroligt att vara här :) You should do it! :) Ja, man var tvungen att vara född 1993-1996 (tror jag) för att kunna åka iår som jag åker, nästa år är det alltså 1994-1997 :) Men jag vet också att om du vill åka nästa år måste du vara född efter den 1 Mars 1994, annars är du för gammal :) Jag fyller 17 iår, så jag är född 1994 :)

Mamma; Har du köpt några Converse?

Svar; 

Ja mamma, jag köpte ett par i New York :)

Carro; Vi vill veta om familjen (gärna kort) och Tobbe vill ha bild och namn på alla djur :)

Svar; 

Kommer i ett inlägg snart ;)

Christoffer; Kan du inte filma huset, staden och familjen och sånt?

Svar; 

Kan jag väl göra, kusin :) Kommer inom kort ;)

 

Matilda: Hej en fråga: Skulle du kunna ta kort på de där 96orna så man får tjuvkika lite? :)))

Svar; 

Haha självklart kan jag göra det! Ska bara se till så dom kommer hit när jag är hemma någon gång! :) Har varit och tränat varje gång dom har varit här typ :) Så det kommer det med ;)

Isa; Du skrev på facebook att du typ bröt näsbenet? Hur lyckades du med det och vad gjorde ni åt saken? Typ åka till läkaren och så? :)

Och vad är det för skillnad i USA från där hemma med typ rutiner och så?

Svar; 

Ja, alltså såhär var det :) Hade min första cheerträning här, och jag har posititionen backspot, där vi skulle testa en grej när toppen står på marken och man kastar upp och bakåt henne i typ en boll som vi sedan gör till en pyramid, haha skitsvårt att förklara. Men iallafall så hoppade hon ju upp och bakåt, råkade ha mitt huvud för nära hennes och blev skallad, hörde ett knäckljud och började blöda näsblod :) Dagen efter hade jag fortfarande ont i näsan, och min värdmamma sa att om det inte hade gått över till dagen efter skulle vi kolla upp det när vi ändå skulle till läkaren för att göra en Physical till cheerleadingen :) hade inte gått över dagen efter så vi kollade upp det, men läkaren sa att det inte var någon spricka :) Så vi lät det bara vara, och nu har det nästan gått över helt :)

Och rutiner.. Alltså det är väldigt annorlunda från hemma, men det är inte alls likt det jag hade föreställt mig! Min familj är itne direkt en typisk amerikansk familj, vi tar mat när vi vill ha, sitter i soffan och äter all the time, haha dom tycker till och med det är jobbigt när ajg säger tack för maten ;) Annars är det faktist inte så mycket skillnad :) Eller jo, att dom tar bilen öööverallt... Vi bor granne med kyrkan, vi åker bil dit :)

 

Sofie; kan du inte berätta hur dom är som personer i din värdfamilj, person för person? :D trivs du bra? vilka regler finns de i amerikanska hushåll som de inte finns i svenska och tvärt om? vad har dom för matvanor i din familj? är det mycket fet man som man har fått för sig att amerikaner äter mycket av?

Svar; 

Kommer göra ett inlägg inom kort om familjen :)

Jag trivs jättebra här, älskar familjen, området, vädret, ALLT! :) Som jag skrev i ett svar tidigare är min familj  ingen typisk amerikansk familj, så reglerna i just min familj skiljer sig inte alls mycker från hemma, det enda jag kan komma på är att vi har typ ett specifikt område att ta hand om varje vecka, typ se till att djuren har mat och vatten, plocka i all disk i diskmaskinen and so on :) Men annars är det riktigt soft, vissa regler är till och med lättare här än hemma, som att jag får vara ute längre på kvällen på vardagar här än jag får hemma ;) Annars är det pretty much the same :)

haha, mat i min familj.. Vi äter aldrig maten vid middagsbordet, alltid i TV-soffan :) Vi ber inte bordsbön eller något sådant, och enda gemensamma måltiden är middagen :) Resten av maten tar man själv ur kylskåpet när man är hungrig :)

Och fet mat äter inte min familj :) Eller... Vi äter vitt bröd eller våfflor till frukost, annars är det typ hemmagjord hamburgare, spagetti och köttfärssås, kyckling, potatis och sånt, så det är inte så mycket fet, färdiglagad  mat :)

Mamma; Är det killar med i laget?

Svar; 

Ja, vi har tre killar med i laget, men en av dem är skadad och de två andra är med i footballaget också så de tränar inte just nu :)

Sådär, det var alla frågor tror jag! :) Om det är något ni undrar är det bara att fråga! :)


+An ordinary day in NP

Ännu en dag har gått här borta, jag ääälskar allting! Värdfamiljen, staden, vädret, cheerleadingen, husdjuren, ALLT! Idag åkte jag och min hostmom Lisa till den lokala läkaren för att göra en physical för cheerleadingen, went very well, så nu är jag typ officiellt med i laget! Efter det skjusade min hostsister Melissa mig till träningen på skolan, gick så gryymt bra idag också! Stod och pratade med några tjejer i laget, och en av dom bah "Do you have an accent?", jag svarade "Do I have an accent?" och tjejen bah; " you barerly don't!!" och en annan tjej (som förresten började i laget typ dagen efter mig) och sa "Say cheese!", och det sa jag såklart, och alla bah; "You DO have an accent.." Haha :)

Sedan frågade de också om jag kunde några andra språk, och jag svarade ju såklart att jag kunde Svenska, Engelska, Spanska och Tyska, och alla bah; "wooooaaah, you're like soo smart!" Känner mig hedrar :')

Iallafall, lite kul att alla taggar för sina första footballmatcher runtom i USA, typ vilka dom ska gå med osv. Här är det inte snack om det inte.. Det är snack om att jag måste lära mig alla danser och ramsor dom ska ha med på matchen, för dom "reeeaaally needed me", haha, känns så kul att dom inte kan göra det utan mig :')

Well well, när jag kom hem igen åkte jag och mina hostsiblings Melissa och Brian till grannen (åkte, då menar jag alltså att vi åkte bil typ 50m) och badade lite i deras pool, it was sooo fun! :) men precis innan vi skulle åka dit var några av Brians kompisar här, och de höll på som vanligt. Haha när de skulle åka satt en av Brians kompisar som heter Anthony i fram i bilen och typ vinkade massa och hade sig, haha, och humoristisk som jag är (tycker jag själv iallafall) vinkade jag självklart tillbaka, typ överexalterad and stuff, och sen gjorde han en telefon med handen (ni vet som man gör) och mimade "Call me" and stuff, haha det var så himla kul! Ska nog satsa på 96orna här borta alltså ;)

Dessutom är Bandit typ världens sötaste hund som alltid vill ha mat :)

 
 
Brians kompisar, Nates bil :)
 

+Cheer!

I LOVE PRACTICE!! OMG, det är så himla kul, och att vara backspot går så sjukt bra! Har redan (på både första och andra träningen) kastat från Full (high för er i sweden), kastat från Lib (high på ett ben för er i Sweden), 360 upp (ett helt varv twist upp), full down (twist ner) både från half och full, och det går sååå bra! I LOVE IT!

Haha, beställde dessutom min uniform och sånt stuff idag, kan ju bara säga att gå upp i vikt är det ju inte tal om, för uniformen passar ju mig som jag är nu, går jag upp i vikt kommer jag aldrig kunna ha den..

OCH JAG ÄR SJUKT TAGGAD PÅ ATT ÅKA TILL NATIONALS! Får se bara så jag har råd med det, plus om det är OK med mamma och pappa och mina värdföräldrar :)

 

Denna dräkt är alltså på väg till mig nu, från Memphis! :) Bilden är lånad från NPHS cheer squad på facebook, det är från Cheer Camp this year :)


+Inskrivning på skolan!

Haft inskrivning på skolan idag, fixa schema och lite stuff :)

 

Så, de lektioner jag kommer ha är:

 

First period: English II

2nd: Woodshop

3rd: Art

4th: Zoology

5th: US history

6th: Life sports

7th: Algebra

 

Men vill verklkigen inte ha Zoology, och vill verkligen ha Journalism/Yearbook, så ska försöka ändra mattelektionen till en annan på 4th period, och ta bort Zoology, och istället ta journ/yearbook på 7th :)

 

hade dessutom min första cheerpractice idag, gick bra tyckte jag, men dom gick igenom danserna och ramsorna så himla snabbt så jag kom inte riktigt in i det... Stunts gick mycket bättre, kommer nog bli backspot, så I'm happy :) känns bra med tanke på ryggen och sånt :) haha, jobbigt bara att de gör lite annorlunda än hemma och så, men det är väl bara att vänja sig!


+Shopping i Ontario!

Just got back from Ontari, har varit och shoppat med vmamma och vsyster, köpte två par jeansshorts, ett par jeans, två par flip-flops, två paket mde lösnaglar, självlysande nagellack, ett suupersött linne till skolan, rakhyvel, rakgel, pincett, en ring, två par solglasögon, skrubbcreme och lite presenter ;)

Första affären var iallafall Rue21, handlade för $82 tror jag det var, fick $40 discount nästa gång jag handlar, så det kommer ju bli billigt ;) Dom har massa Rayban-liknande solglasögon (som alla har i Sweden U know) för typ $6 så det är gryyymt! det är liksom 40kr typ! Köpte ett par med USA's flagga på, och ett par vita med små små svarta prickar på, skiitsnygga! Gotta show you them ;)

 
 

+New Plymouth, Idaho

Bild från när vi åkte ut från flygplatsen
 
New plymouth from above!
 
Huvudingången på skolan
 
Melissa framför sitt jobb
 
Bandit, en av hundarna
 
Haha, satt bredvid en kille som bodde i Meridian (inte långt här ifrån) och jag undrade vart vi var ungefär, och han visste inte riktigt, och sen såg jag New Plymouth (inte svårt att missa med tanke på formen på staden) och jag bah; OMG THATS MY CITY!! THERE'S MY HOUSE! LOOOOOOK!!!
 

+ New york bilder!

 

+New York Baby!

Kan inte fatta att jag är i New York! NEW YORK! Det är verkligen heeelt underbart! Tänk om man ändå kunde gifta sig med en stad..

Iallafall, 05.40 stod alarmet på imorse, upp och göra iordning sig, ner och äta frukost, upp och hämta alla väskor, ut till flygbussen och mot flygplatsen! Där träffades vi 31 studenter och en Explorius-representant, och vi fick till och med 2 egna incheckningsdiskar! How cool isn't that?! ;) Sedan var det hejdå till födäldrarna, mamma grät, I didn't :) Mot säkerhetskontrollen, nemas problemas, och sedan direkt till gaten, hann inte ens gå till tax-free! :(

Whatever, på planet, fick sitta tillsammans med Julia Höglund(...? shit, jag har glömt bort?! :O) och resan gick mycket snabbare än förväntat! Fick två papper att fylla i, fattade typ ingenting, men gick bra iallafall :)  Kollade massa filmer, sov lite, spelade Sims, bara satt, pratade osv, VI FICK SVENSKA KÖTTBULLAR FÖRRESTEN! OCH KNÄCKEBRÖD! :D happy girl here (A)'
Gick ner för landning, såg Manhattan och Frihetsgudinnan och grejer, jag var som ett barn i en godisaffär! typ "KOLLA DÄR KOLLA DÄR; OMGGGGG!" Så himla lycklig! Kände bara att allt kändes så himla rätt! Precis när vi landat var dessutom det första vi såg IKEA, man bah, Hello Sweden!
Näst på tur var att hämta ut bagage och grejer, men först att gå igenom någon kontroll där man skulle ge fingeravtryck och bli fotat typ, haha var inte alls med på det! När vi hämtade ut väskorna var de jättesega, och de gick runt med knarkhundar! Så himla coolt! sedan var det tullen vi skulle igenom, hade man inget att deklarera var det bara att gå igenom :) Så ganska simpelt :) Och sen skulle vi ta något skytrain eller något, kommer inte ihåg vad det hette, men det var typ som små skidlift-cockpitar som var som tåg, jättesöta, såna man ser på film! Sedan väntan på transfer till hotellet, lite bilkö pga. en bilkrock och lite sånt, men sen gick det på :) Det var varmt förresten! Fast inte sån kvav värme som i Sverige, utan bara helt perfekt och bekväm värme! Lovely :)
 
Nu sitter vi iallafall på hotellet, alla nördar vid sina datorer :) Ätit min första amerikanska pizza!
 

+SMS-inlägg

Sista inlägget i sverige! Hörs i usa!

+20 timmar!

Alltså shit! Det är inte ens ett helt dygn kvar tills flyget lyfter! OMG! Färdigpackad är jag däremot, och om en timme ska vi lämna Tibro för de närmsta 10 månaderna! Bor ju som sagt på hotell i Stockholm inatt :)

 

 

+Fullt upp!

Okej, FÖRLÅT för sämst uppdatering! Men idag har jag haft sista hela dagen hemma i Tibro, eftersom vi åker till Stockholm imorgon och sover på hotell till fredag, massor som ska fixas! Väskan är iallafall färdigpackad nu, är typ bara en deoderant som ska ner där.. 22,7kg iallafall, max är 23, känns gaanska fullt :) Handbagaget är däremot inte alls fullt, har knappt börjat packa den, men där kommer det finnas plats iallafall :) 8kg klarar jag mig på :) Sedan NY-Seattle-Boise får jag ha 18kg handbagage plus en handväska, så shopping i New York får absolut plats! Har iallafall haft en sista kväll hemma med syster, mamma och pappa nu, riktigt mysigt! Sista natten i min egna säng på 10 månader väntas snart också, fan vad jag kommer sakna dig, sängen :( Min amerikanska familj känns bara bättre och bättre förresten, ju mer jag pratar med dem, ju härligare verkar de! Ser fram emot att träffa dem! :) Men nu ska jag som sagt mysa klart med familjen, vi hööörs! 

+Ny värdfamilj!

Haha, kom på att jag inte har berättat om min värdfamilj för er än!

Familjen består av Mamma Lisa, pappa Brian, syster Melissa 17år, bror Brian JR 15(?)år, 4 hundar och 4 katter :)

Två av hundarna är huskys, Sheaba och Taz, och de bor utomhus, sen är det en Jack russel som heter Lilly och en Maltese/shih tzu blandning som heter Bandit :) Katterna kommer jag inte ihåg ;) var många namn att hålla reda på :)

De bor typ 4 små kvarter från skolan, inte alls långt, men ska tydligen få åka bil dit ändå ;)