}

+Challenge day imorgon!

Imorgon är det Challenge Day... Im scared... Ett "fåtal" elever (exakt 100st närmare bestämt) har blivit utvalda att vara med på Challenge Day, och jag är en av dom. Haha kan inte riktigt förklara vad det är, för det vet jag knappt själv, men det pågår hela skoldagen iallafall, och allting som sägs kommer vara sekretessbelagt typ... Fast hur det ska gå till vet jag inte, eftersom mer än en tredjedel på skolan kommer vara där och höra haha.... Iallafall så vet jag att det kommer vara lekar och grejer, tex en lek där alla står på en sida av en linje, och så säger någon typ ett påstående (typ I've been raped) och så ska dom som har blivit det gå över till andra sidan linjen, och sen tillbaka... Så det är rätt seriösa lekar...

Hade tänkt ta med kameran imorgon också, meeeen skiter i det eftersom det kommer vara sekretessbelagt och grejer.. Dom gjorde det här i Fruitland för några veckor sedan eller något, och jag hörde att det kommit fram att tre killar var gay, så dom är inte så bra på att hålla saker sekretessbelagt ;)


+17 skoldar till jullov!

Hihi crazy! 17 skoldagar till och vi har jullov! Är 2 veckors jullov, sedan 2 dagar i skolan, och sen åker vi till Dallas och tävlar Nationals! FETT EXCITED CHEY HERE!

Iallafall, dagen har varit normal, haha, skola och grejer... Träningen blev flyttat till Onsdag, så ingen träning idag, istället har vi 1 timmes morgonträning på onsdag + 3 timmar kvällsträning... KUL! Not.. Besides, på Onsdag är det något som kallas Challenge Day på våran skola, ingen aning om vad det är för något, men det pågår iallafall hela dagen och det är bara ca 100 studenter som får vara med, och jag är en av dom. Så är också min värdbror (tyvärr) men inte min värdsyster (tyvärr) :(


+Första advent

Första Advent idag, och det är en helt vanlig dag... Saknar att sitta och äta frukost med mamma och pappa med ett ljus av fyra tänt, och sedan åka fram på torget för att kolla på julskyltningen, Snövit och tomteparaden, och efter det åka till mormor och morgar och äta/fika..

Förra året var det snö ute idag...

Här är det knappt julstämning, varit ute hela dagen utan jacka utan att frysa, ingen snö så långt ögat kan se..

Visst, affärerna och staden har börjat julpyntas och det spelas julmusik, vissa hus har börjat julpynta, men det känns ändå inte som julen är på väg.. Får typ hemlängtan bara jag tänker på det.. Ingen glögg, inga pepparkakor, ingen julmust, inga lussekatter, inga apelsiner som vi hänger i fönstrena, ingen snöskottning..

Jag och Nina åkte med hennes värdfamilj till Nampa idag iallafall, gick till Best Buy, Cosco, Old Navy, Petco och Worldmarket, plus lunch på Subway! Köpte bara maaassa choklad och godis på World Market, så nu har jag laddat upp med lite europeiskt godis som kinder, chokladtomtar, Haribo, Milka osv ;) Pretty Sweet :)

 


+Creative night

Har spenderat kvällen med att göra cheerrosetter, och det går framåt nu iallafall! Jag har klart 9st, nästan klar med 5 st, sen behöver jag bara 5 till av NP-cheer rosetten :)

Sen är det ju tävlingsrosetten också, men den får jag göra någon annan gång...

Passade också på att göra två st BSU rosetter, ganska nöjd med dom ;)


+Black friday shopping!

Efter en lång natt och dag ska jag äntligen sova igen! Haha jag sov iofs 5 timmar i eftermiddags men iallafall..

Okej, här är iallafall en liten del av allt jag köpte

Walmart igår kväll var helt galet, vi kom dit vid 8.15PM ungefär, parkerade och gick in, gick och hämtade upp lite saker som vi  behövde men som inte skulle reas ut, sedan delade vi upp oss på dom sektionerna som skulle reas ut vid kl 10. Jag och Brian gick till filmerna, och väntade där i en och en halv timme, var galet mycket folk så lyckades bara få tag på Hall Pass och tje Hangover.

Efter det skulle vi egentligen vänta till midnatt, när om reade ut elektroniken, men det var så grymt mycket folk så vi sket i det...

Istället åkte vi och köpte mat och satt i bilen på K-marts parkering, och sov ett par timmar. Vid 4 tiden vaknade vi igen, gjorde oss redo och ställde oss i kö utanför K-mart. När dom öppnade var det nästan ingenting alls på rea, men köpte ändå en filt och mysstrumpor :)

Sen åkte vi till Jo-Anns som öppnade kl.6, tog en nummerlapp för att klippa tygerna det första vi gjorde, vi fick nr. G32... Dom var på F10 typ... Så vi gick runt därinne i tre timmar och väntade på våran tur, för folk hade så grymt mycket tyg att klippa upp så det tog en evighet!

Sen åkte vi iallafall tillbaka till Walmart, för att se vad som fanns kvar, och hittade då Bridesmaids, Paranormal Activity 1&2, en extern hårddisk, 8GB minneskort till kameran, digital fotoram och Just Dance 3 som är julklapp till Brian :)

Har köpt klart nästan alla julklappar nu, bara ett par saker till att fixa ;)


+Black friday!

Haha shit, jag skulle ta a one hour nap förut, slutade med att jag sov i 5 timmar... Så nu har jag precis vaknat igen :) Sitter och kollar på Hall Pass, en av filmerna vi köpte inatt, samtidigt som jag har på mig mina nya fleecepyamasbyxor och Boise State tröja, och min nya filt! Fixar lite med den digitala fotoramen jag köpte och min nya hårddisk ;) Pretty Sweet :) Bilder på allt kommer senare! :)

+better than the rest!

Im fuuuull! Haha shit, vi var på The Redneck Café (Ja, jag bor i Idaho...) nyss och käkade kvällsmat med världens bästa värdfamilj! Hela dagen har vi bakat mat och städat, förutom att jag hade 4 timmars cheerträning imorse :) Och imorgon är det thannksgiving! SÅ SJUKT TAGGAD! Dessutom är det Black Friday på fredag, även fast endel affärer börjar redan torsdag med sina reor nu... Vi taggar iallafall upp för att äka hemifrån vid 11PM imorgon Torsdag, för att gå till Walmart, sedan sova i bilen, gå till K-Mart och sen sluta med Jo-Anns med att köpa ribbons och tyger! JAG ÄR SJUKT TAGGAD! Ska kolla på walmart.com vad deras reor är också, var därför jag gick in på datorn från första början...

Haha igår hade vi en "fun-quiz" i min Math-class, om thanksgiving. Det var typ när man firade thanksgiving första gången, vad the Indian "king" whatever hette som pilgrimerna åt första thanksgivingmåltiden tillsammans med, hur många pilgrimer som dog den vintern osv. Jag fick tredje högsta betyget i klassen, och lärare i USA bryr sig inte om ifall andra studenter ser någon annans resultat, så hon gick igenom dom på smart-boarden (elektronisk white-board för er som inte vet) och när hon såg mina ´poäng sa hon: "Guys, even the exchange student beats you... And she has never had thanksgiving in her whole life!" haha tyckte det var ganska roligt ;) Efter det, alla bah "Whaaat, you don't have thanksgiving?!"

Iallafall, kan knappt vänta tills jag får äta Pumpkin Pie imorgon, GODASTE PAJEN EVEEER!

Förresten är mina föräldrar på väg till Singapore just, för att hälsa på min syster, sjukt orättvist! :( Fast tror nog ändå att om dom skulle komma hit och hälsa på mig skulle jag nog bara vilja åka hem efter det..


+Almost thanksgiving!

Inget speciellt har hänt idag... Var teater i skola idag, fett kul var den iallafall! Inga bilder dock, glömde kameran hemma i morse :( Sooo... Ja...

Juste, vi har bara två dagars skola den här veckan, sen har vi Thanksgiving break! Fett nice ;) Och Black Friday på fredag, kommer bli gryyymt kul!


+High School spirit!

New Plymouth, Idaho

Home of the Pilgrims!

Våran stad är formad som en hästsko förresten, och det är den största staden i världen som är formad som det, så det är ganska coolt ;) Lätt att se från flygplan iallafall :)

Denna konversation ägde rum i skolan idag också!

 Luke Harris till Tyler Corn "Tyler, if you would name your kid Pop, his name would be Popcorn!"


+Before I die..

Understruket=Avklarat 

 

10st är avklarade, 90 st to go!

 

1. Tävla Worlds

2. Ta studenten

3. Fira jul i New York

4. Flytta från Sverige 

5. Besöka USA 

6. Cheera på collegearena 

7. Tävla Nationals i USA

8. Besöka Beverly Hills

9. Åka till en flygplats och flyga till ett random land

10. Besöka Sydafrika

11. Åka till Asien

12. Träffa mina sysslingar i Finland

13. Gå på Harry Potter World

14. Besöka Hogwarts

15. Kolla på Worlds i cheerleading

16. Låtsas vara amerikan i Sverige

17. Åka limousine

18. Simma med en stor sköldpadda

19. Lära mig surfa

20. Festa i Ayia Napa/Magaluf eller liknande

21. Gå på collegefest

22. Eurotrip med mina vänner

23. Fira nyår på Times Square

24. Gå på en rejäl collegefest

25. Åka till Bora Bora

26. Bo i en takvåning

27. Äga ett par märkesskor

28. Bo på Manhattan

29. Flyga helikopter

30. Flytta hemifrån

31. Åka till Hawaii

32. Bo i mitt drömhus

33. Träffa USA's president

34. Hångla med en kändis

35. Lära mig att bli en bartender

36. Besöka the walk of fame

37. Resa ensam 

38. Skaffa en tatuering

39. Simma med en delfin

40. Festa en hel natt

41. Sova under stjärnorna med världens bästa kille

42. Säga "I do"

43. Ta hand om en igelkott 

44. Kyssa någon på toppen av Rockefeller center

45. Gå på en Victoria secret visning

46. Besöka the Niagara Falls

47. Gå på Prom

48. Sova på stranden

49. Skriva ett brev till mig själv och öppna det om 10 år.

50. Skicka en flaskpost

51. Besöka alla 7 världsdelar

52. Hoppa från ett vattenfall

53. Ha min egna klädlinje

54. Gå på en riktig amerikansk date

55. Bli miljonär

56. Vara på två platser samtidigt

57. Gå på en blind date

58. Besöka alla 50 stater i USA

59. Ligga på topp 3 på bloglovin över cheerbloggar 

60. Åka gummiring nerför en flod 

61. Simma i indiska oceanen

62. Åka själv på semester med Jessica

63. Besanna min bästa väns drömmar

64. Ha en perfekt trädgård

65. Vara blond 

66. Avgöra ett viktigt bestlut med singla slant

67. Äta spagetti som Lady och lufsen

68. Hoppa in i en taxi och säga "Follow that car!"

69. Slå världsrekord i något

70. Gå på college

71. Hitta den perfekta bröllopsklänningen

72. Bjuda mamma och pappa på en hemlig resa

73. se norrsken

74. Ragga på badvakterna på Bondi Beach, Australien

75. Köra en lamborginhi

76. Äga en Michael Kors plånbok

77. Besöka Ground zero 

78. Äga ett par cowboy-boots

79. Försöka planka in på en nightclub på Manhattan genom att säga "But Im swedish"

80. Rida på en kamel

81. Klappa en tiger

82. Få mitt drömjobb

83. Träffa Alex Pettyfer

84. Gå på röda mattan

85. Shoppa i New York 

86. Åka till Bahamas

87. Ha ett fairytale bröllop

88. Fira 4th of July i Jersey Shore

89. Åka på safari

90. Ta dykarcertifikat

91. Dejta en brittisk kille

92. Ha en egen stjärna

93. Besöka sydkorea

94. Besöka alla mina vänner från mitt high school year

95. Festa på ett kryssningsfartyg

96. Köra ikapp med en känguru

97. Ha mina morföräldrar på mitt bröllop

98. Flyga privatflygplan

99. Rädda någons liv

100. Leva.


+100 dagar i staterna!

HAR VARIT I USA I 100 DAGAR IDAG! HELT SJUUUKT! Och på tal om det, exakt en tredjedel av mitt år har gått... Det är SJUKT!

Men har cheer om 50 min, så ska ta och sminka mig och göra mig iordning, så skriver jag mer ikväll ;)


+The Benson bow

Alltså OMG! Bästa filmen eveeeer! Har verkligen haft en grym dag, började med snabb skola, snabbt möte med varsity cheerleaders för att få en rosett tills imorgon, dessutom är det Bensons begravning imorgon. På rosetten står det In memory Benson.

Iallafall, så efter det åkte vi till Ontario för att köpa biljetter till Breaking Dawn, och efter det åkte vi till the Dollar Store, Walmart och Rue21 :) Köpte en till myströja, ett linne, dricka, ett par nya skor, och massa örängen :) Betalade väl $44 för allt, alltså ca 300kr ;)

Och filmen var huuuuur grym som helst! GAAAAH! Im in love! Kan inte vänta tills nästa film kommmer ut! Fast då kommer jag vara tillbaka i sverige tho...


+As usual..

Har verkligen haft fullt upp igår och idag! Igår var det första girls baskedball matchen, så den cheerade vi på. Vid 4 skulle vi samlas och träna lite ramsor, så innan det gick jag och Tania och åt pizza på Garbonzos, och sen tränade vi ramsor med JV, och sen skulle vi sälja cotton candy (sockervadd) första quarrtern av JV matchen :) Sen bytte vi om och gjorde oss redo för våran match, och vi vann! Kom hem vid halv tio, och då var det bara att ta en dusch och gå och lägga sig direkt :)

Så idag började jag med morningpractice at 6.15.. Det sög... Liksom jag gjorde en brygga, sen låg jag bara där på en madrass och sov iprincip...Skolan gick på som vanligt... Sen hem, äta, städa mitt rum och sen till youth night i kyrkan, vilket var lika tråkigt som vanligt...

Och nu ligger jag här helt död... Så godnatt ;)


+NPHS @ ISU

Ett ord kan beskriva helgens match. MÄKTIGT!

Att cheera på ett college har alltid varit något jag vill göra, och i helgen blev det av! Visst, college cheerleader var jag ju inte, men var på en college arena och hade halftime uppvisning samt cheerade på matchen, så grymt coolt! Var hur mycket folk som helst där, så himla härlig känsla var det!

I fredags natt dog en kille som heter Benson i en bilolycka. Han gick på college, men graduated från NPHS förra året. Många som grät, men det värsta var nog att när två av våra tjejer satt och grät tillsammans satt det andra lagets cheerleaders och skrattade åt dom... Vi har snackat med våran coach, och vi ska troligtvis mejla den skolan och berätta detta, snacka om dålig sportsanda av dom..

Iallafall, innan vi körde vårat program ställde vi oss i en ring och ropade "We love you, Benson"

Sedan förlorade vi iallafall matchen med 26-7...

We love you Benson!


+To make a long weekend short

Har inte alls hunnit blogga i helgen, så sjukt myucket som varit på gång! Kör på en bra update imorgon istället, men beskriver lite ändå vad som har hänt!

*Dödsfall
*Footballgame i Pocatello - förlust - 3a eller 4a i state
* Uppfyllt en dröm
*Pratat med mormor och morfar för första gången sen jag kom hit
*Varit i USA i exakt 3 månader (I lördags)
*Första snön i USA på marken!

Ni får lång uppdatering imorgon istället, nu ska jag sova! godnatt! :)


+The day of today

Today have been a good day, båda mina test i skolan kändes riktigt bra, 88% på Zoology-testet och matten vet jag inte än. När vi kom hem åkte vi till Mongolian Express och käkade, sedan åkte jag och Melissa till Jo-Anns Fabric Store och köpte tyger/band osv. Efter det blev det the Dollar store, köpte en sax, godis, hårborste, och lite julkort, och sen åkte vi till Rue21, där jag köpte en gryyyymt skön tröja! Haha helt kär i den! Bild nedanför ;) Stannde också på Jolts and Jucie för Melissa ville ha en iskaffe, så jag köpte mig en varm choklad också ;)

När vi kom hem satt vi på Melissas rum, hon gjorde filtar som är julklapp till några tjejer, och jag gjorde cheerbows med mina nyinköpta tyger ;)

 


+Mongolian express!

Drar mig mot Mangolian Express för dinner, chao!

+International hug a foreigner day!

Haha, fan vilken grym dag eller :) Var Internationella krama en utbytesstudent dag idag, dom gjorde till och med en announcement i skolan om det! Så under lunchen kom massa random Freshmens och sophomers fram och kramade mig! Haha lite akward kanske... Det var liksom "Hey, u r foreign, right?" jag svarar ja, och dom ger mig världens största kram! Men roligast/pinsammast/whatever var definitft Nate och Nik... Jag gick förbi en änden av the Sophomore hall, och sedan hör jag snabba fotsteg bakom mig, så jag vänder mig om, och ser Nate och Nik komma springande mot mig och skrika mitt namn typ, så jag sätter händerna för ansiktet och så hoppade dom på mig och vi ramlade och där låg vi sen i en hög..

 


+We hate the cougars!

Okej, så våra cheerdance-träningar den här veckan har blivit utbytta mot "Poster parties"! Hela laget gör massa olika postrar till matchen på lördag, för att peppa vårat lag i the Semi-final for state! :) Så det här är iallafall min poster, den är typ 2 meter hög (lång?) och en meter bred ;) Benen och neråt är jag inte klar med, så jag ritade det svarta i paint lol ;) Och så står det Cougars på spelarens arm, det är laget vi möter på Lördag :) Och see it like this, I did it all by freehand ;) Ni kan ju gissa vem som är stölt över sig själv just nu :)

Spenderade två timmar på den igår, en och en halv timme idag inkl. hjälp av JR, och jag är fortfarande inte klar...

Så imorgon blir det också till att jobba på den, samtidigt som jag ska vara backspot för Emma som gör en cheerfilm om sig själv till College-scholarship eller något :) Sååå, det tar tid..


+Powerwalk!

Puh, varit ute på en 1hour powerwalk för första gången sen jag kom hit, och det var gryyyyymt skönt! Tog mig ner (upp?) till the footballfield för att fota lite, men när jag kom dit var det halvmörkt ute, så bilderna blev inte så bra...

Men grymt skönt var det iallafall, ska dra ut och göra det igen i veckan, Tisdag är redan bestämt, kaaanske blir måndag också :)


+Sophisticated morons

Alltså Sophomore killar.. Vad är dom för varelser eller?! Brian hade tre av sina kompisar hos oss ikväll och kollade på Boise State Matchen, men kollade dom? Nej, dom satt och glodde på mig hela tiden...  Iallafall så ser min värdpappa (Big Brian) detta och säger "You can only look at her guys, she is my daughter til June, and if you touch her, you will have to deal with me!" haha och thank lord for that :) Orkar inte ens förklara vad det är dom gör och sånt, men kan säga att dom gör allt för att imponera på mig/komma så nära mig som möjligt osv..

Jävla sophomore guys asså :)

Iallafall så har vi varit och handlat lite idag också :) Big 5, en gryyyym sportaffär, har öppnat i Ontario igår tror jag det var, så vi åkte dit för Brian behövde basketskor, och jag passade på att köpa ett par mörkblåa Soffe-shorts :) Nästa gång vi åker dit ska jag köpa ett par ljusblåa tror jag, som jag sedan ska trycka "GRIMS" på :) Efter det åkte vi till Staples, för dom behövde något till deras nya dator dom köpte igår, och jag hittade brännbara DVD-skivor, 12 st för 3 dollar (ca 20kr) så det var lätt värd det! Dom kostar ca 9 dollar for 10 st på Walmart så :)

och efter det åkte vi till walmart, dom rear ut allt halloweengodis nu, 75% rabatt, så jag har köpt 3 gigantiska påsar med godis,det kommer typ räcka till jul, om inte längre,och jag betalade sammanlagt 4 dollar tror jag :) Världens deal! Sen kom jag på att jag inte hade någonstans att förvara godiset, så jagköpte en stor låda också :)

Orkar inte lägga in bilder idag, men det kommer imorgon eller något! Känns grymt förresten att vi ställer tillbaka klockan en timme inatt, en timme längre sömn! :) Eller vara uppe en timme längre som jag gör, lol :)

Har planerat in en Powerwalk för första gången sen jag kom hit imorgon också, drar med mig Jeffery, och drar en promenad runt "stan" :) Kanske tar med mig kameran också, och drar ner till the footballfield, vill få lite bra bilder ;)

Godnatt! :)


+Best game ever!

Alltså åååh, fyfan vad proud jag är över att vara a part of the New Plymouth Pilgrims right now!

Matchen i kväll var verkligen helt super! Det var sjuuukt kallt, men vi i Varsity tillsammans med JV stod där ute på the sideline hela matchen, och tittade på den bästa matchen någonsin! Vi mötte Nampa Christians (har skrivit om dom förut, deras domare är för jävliga....) men vi fick State-domare den här gången, som var rättvisa :) I halvlek såg det mörkt ut, vi låg under med 0-13. Men OMG vilken comeback! När det stod 22-20 till oss gjorde vi 3 touchdowns i rad och slutade med vinst, 43-20 till oss! Alltså shit, det var verkligen årets match :)

och juste,  när jag gjorde mig iordning för matchen förut fick jag ett random telefonsamtal från Mom and Dad i sverige! :) Haha dom ringde för att säga grattis till min Värdmamma som fyller år dag, lol, dom ringde inte ens på min födelsedag :) Men var kul att prata med dom iallafall ;)

Meeeen nu ska jag sova, så grymt trött! Godnatt kära Sverige, och andra läsare ;)

 Har förresten bilder från våran Pep Assembly i Torsdags, men har inte orkat lägga in dom på datorn än, så det kommer senare ;)


+Fråga!

Julia:

Hej! Du har verkligen en grym blogg! Älskar art läsa allt!:D jag funderar också på ett high school year, och min dröm vore att fortsätta med cheerleading även i USA:) kan du inte berätta mer om hur cheerleading är i staterna (vet att det skiljer sig pga var man är). Skillnader med Sverige, likheter? Vad gör ni på träningarna? Ja, lite allmänt bara:) skulle bli väldigt glad! Take care!;p

 

Hejsan! Kul att du gillar min blogg! :)

Okej, så cheerleading här är inte världens största skillnad från hemma, min visst finns det skillnader :)

Först och främst är det matcherna vi cheerar på. När det är gameday bär vi våra uniformer i skolan för att supporta vårat footballteam, och ibland har vi ett pep rally också, där vi cheerleaders gör någon dans, lite stunts och ramsor :)

På kvällen åker vi till the footballfield ca 1 h -1,5 h innan match, och värmer upp, går igenom the halftime routine osv, sedan börjar matchen :) Vi står precis vid football-laget och läktaren, inte vid 10 yard line-goal som vi gör i sverige. Vi gör ramsor och hejar, i quarters och halftime gör vi små uppvisningar :) I Sverige, när vi har gjort en ramsa, cleanar vi bara och står där, men inte här, då kör vi rally, och grejer ;) Och gamedays är dom bästa dagarna i mitt liv :)

Vi har speciella träningar, tex. Måndagar har vi Nationals-practice 6-9PM, Tisdag och Torsdag har vi dance-practice 3.30-4.30PM och Onsdagar har vi tumblingpractice 6.15-7.30AM.

Just våran skola tränar i the wrestling room, eftersom cheerrummet knappt håller lol...

Tävlingar är också annorlunda mot Sverige. Vi håller på med våran Nationalsroutine just nu, och då ska hela framträdantet vara 2.30 lång, som MAX! Det är inte så att man verkligen försöker få programmet 2.30 långt, utan det är så att själva the routine får vara 1.30 lång, sen får man ha en ramsa resten av tiden :)

Och typ skillnader i stunts och sånt, det är krångligt när dom har olika namn, och sen har dom liksom andra saker dom gör. Typ när vi ska ner från stunts, doom gör gryyymt mycket mer cradle än vi för i sverige. Hemma gör vi oftast dip down/bump down, men här kan dom knappt det... Dessutom har vi många olika stunts  här som är mycket svårare än vi gör hemma, medan vi hemma gör typ trevåningspyramider som dom inte skulle klara av här :)

Hoppas du är nöjd med svaret, bara att kommentera om det är något mer du undrar!  :)


+Happy halloween!

Ligger nu i sängen efter trick or treating med So-Jung Lee, Jeffery Wilson, Mateo Davis, Larry Lewin, Ethan någonting och en kille till jag inte vet namnet på :) Haha fick veta igår kväll när vi precis kommit hem från Walmart att jag skulle gå trick or treating idag, så hann inte köpa någon dräkt, så slängde bara på mig min cheeruniform, och så åkte vi till en affär här i "stan" och köpte typ vid foundation som lyste i mörkret, så var jag klar :) Vampyr-cheerleader eller något ;)