}

+Weekend in northern Idaho

Helgen har varit lång och GRYM! Började i fredags med bara en halvdag i skolan, men vi slängde in en 2,5 h cheerträning vid ett, så blev  som en vanlig skoldag iallafall :) Sen åkte jag hem, och resten av familjen åkte till Council, ca 1,5 h härifrån, och jag var själv hemma hela kvällen och natten, kollade film och hade supermysigt :)

På lördagen ringde alarmet vid 6.30, för Henggelers skulle hämta upp mig vid 7.¨30-7.40, så när dom kom tog jag alla mina saker och så åkte vi till skolan där the yellow school bus väntade på oss, och så åkte alla cheerleaders och typ 10 pers till från skolan till Kamiah, 4,5 h härifrån, så var det match mot Kamiah  Kubs, vi vann med 41-40, helt awesome! På vägen hem stannade vi på Subway, och skolan betalade maten för alla cheerleaders, pretty awesome :) Sen när vi kom till Council släppte bussen av mig och mina värdföräldrar hämtade upp mig, och vi åkte till deras morfar :) Väl där var jag typ helt död.. Jag, Melissa och Brian började kolla på en film vid 9 typ, vid halv timme sov jag...

Och söndag morgon kunde dom inte väcka mig heller, haha det tog tydligen 1 timme för dom att väcka mig! Vid 9.30 ich väckte dom mig iallafall, eller Brian gjorde det, och jag hörde Melissa säga "Brian, we weren't suppose to wake her up before 9.30!" och Brian svarar "Its 9.25, Melissa...". Haha tyckte det var lite kul :) Men var fortfarande så grymt trött, så kunde knappt öppna ögonen, helt sjukt! Brian ville iallafall spela biljard med mig, så gjorde det, och det gick verkligen skitdåligt, eftersom jag var hur trött som helst och fortfarande typ inte kunde öppna ögonen, lol :) Men jag vann iallafall, snacka om att Brian var pissed efter det :)

Sen tog jag och Melissa en promenad och letade älgar och björnar typ, utan framgång dock..

När vi kom tillbaka var det dags att åka hem, så vi alla satte oss i bilen, och vi tre i bak somnade typ direkt... Men vi hann se en varg först :)

När vi väl var hemma åkte jag och Melissa till Walmart och köpte lite julklappar och presenter till min värdmamma som fyller år på Fredag :) Plus lite grejer till mig själv ;)

Juste!

Vi juniors vann utklädnadsgrejen förra veckan, så hela den här veckan får vi gå från 4th period 5 min tidigare, så vi får 5 min längre lunch än alla andra! Hyffsat awesome eftersom det är Zoology jag har som 4th period ;) Dessutom har vi ingen skola på Fredag, fett nice :)

Fina, fina Idaho :) Ni kan ju gissa vad jag kommer sakna när jag åker hem :)


+"Drugs at the school!"

Idag var vi på assembly scheduele, alltså slutade vi 5 minuter tidigare från varje lektion, så vi fick en timmes "lunch" istället för en halvtimme, men det var IDFY (AJDIFAJ) som hade sketcher i en halvtimme :) Riktigt roligt att titta på, och det blev bara bättre och bättre! Kommer komma en film också, måste bara få in undertexter, för man hör knappt vad dom säger vissa gånger, och sen ladda upp den på youtube, och sen upp här :) Bilder har ni här sålänge!

Luke och Jake under sista sketchen.
Jake: aaaah, AAAAH!
Luke: Dude, whats up whit you?
Jake: I took drugs in school today... AAAAH! (Ramlar ihop på golvet)
Luke: Oh, ok... Moooooom, Jake just died...
Melissa (min värdsyster btw): WHAT?!
Luke: Yeah...

 

 




+Red ribbon week

Hela veckan är det såkallade Red Ribbon week med IDFY. Red Ribbon är typ no drugs and no alcohol thing, så det är posters över hela skolan och sånt. Plus utklädnad varje dag. Idag var det clown/hobo day (Hobo=hemlös) så hela skolan kryllade av hemlösa och clowner haha...

Dessutom var det en elev varje lektion som gick runt i en Döden-dräkt tillsammans med Mrs. Gaskins, och dom kom in på lektionerna, och Döden pekade på en person, som sedan var död. Då fick dom en stor skylt runt halsen med hur dom dog, och det var grejer som "I died from alcohol poisoning" eller "I died from an overdose of Heroin". Meningen med att dom var döda var nu att dom itne fick prata på hela dagen, så det var hyffsat roligt i min 1st period när dom kom in, och pekade på Mindi Call, en tjej som pratar heeeela tiden. Min lärare Mr. Beutler, bara skrek ut "YEEEEEEEEES!" Haha ni kan ju fatta att vi började skratta :)


+Pumpkin patch!

Här kommer lite bilder från när vi var @ the pumpkin patch i helgen!Ska jag tillägga att jag har stl 40 i skor? Med andra ord är pumpan på första bilden rejält stor..

+Lots to do!

Puh, idag har jag haft fullt upp! Först skolan, fick typ tusen läxor + prov tills imorgon, så efter skolan blev det direkt hem och börja plugga. Sen var vi tvugna att äta också, och åka och göra någr ärenden i "byn", ta ut pengar bland annat. Sen hem igen och byta om, och dra till skolan igen för study night, det är typ en timmes "lektion" i US History som våran lärare alltid har dagen för ett prov :) Där går han iprincip igenom vad svaren på provet är, haha! Och efter det var det dags för 3 timmar cheerträning, så hard workout! Och nu är jag äntligen hemma igen ;)

Efter träningen behövde min värdmamma prata med min tränare om helgen, eftersom vi egentligen ska bort i helgen, men jag ska cheera på matchen :) Så medan vi väntade på henne passade dom på att stunta lite, och slängde upp Jake som topp ;)


+If I die young

Dagen/helgen har varit ganska händelselös. Igår var det BSU-game på tv. Vi vann såklart ;) Sedan på kvällen åkte jag, Melissa och Brian till Walmart och McDonalds. Köpte Jelly Bellys på Walmart, haha I love them sooo much :) Och på donken blev det två cheese, en mellanpommes och en liten dricka, betalade totalt 2 dollar=13kr ;) Haha ibland måste man bara älska donken i USA alltså :)

Idag har vi itne gjort ett skit typ, förutom att vi åkte till the Pumpkin Patch och köpte våra Halloween pumpor! :) Dom har massor av små pumpor i oranget, svart och vitt, så ganska coolt :) Om man ville ha större pumpor fick man sätta sig på flaket på en traktor och åka ut till pumpafälten, och där fick man plocka sina egna pumpor! :) Vi fick ta två st var, så 6 pumpor fick vi med oss hem :) Har massa fina bilder, men orkar inte lägga in dom i kameran, så det kommer senare i veckan eller något  ;)


+Nampa (not so) Christian Trojans

Hela dagen har bestått av cheer, cheeruniform och taggning i skolan, direkt efter skolan var der gruppfoto som vi ska skicka till våra sponsorer, och direkt efter det satte vi oss i den gula skolbussen och åkte till Nampa, där det först skulle spelas 2 quarters JV game och sen full game Varsity Game :) 

+Welcome to my backyard


+From another dimension

Dagen har varit... händelselös, haha :) Var liksom skolan, cheerpractice, hem och göra läxor, äta, youth night i kyrkan, hem, duscha, och nu ligger jag i sängen... Inget speciellt som har hänt...

Haha eller jo förresten, på cheerpractice låg vi alla på marken typ, för Coach Rachel hade pratat om något, och jag låg på en madrass och var död typ, så säger hon någonting "blablabla 5 seconds" och alla rusar upp och bort mot ena änden, där utgången än, fattade inte vad det var så när Rachel hade räknat ner till 5 hade jag precis kommit upp på benen, och säger "What are we doing?" och alla typ dog av skratt... Trodde hon sa typ någonting om att vi hade fem sekunder att dricka vatten på eller något, men var tydligen att vi skulle stå på led vid linjen om 5 sekunder.. Haha Miss Lyckad det dära :)

Kollade förresten in på Explorius Sweden facebook sida, och såg att någon hade frågat om hemresedatumed som stod på biljetten är det som gäller, eller om det bara är preliminärt. Jag har hört att det bara är preliminärt, men tydligen är det det datumet som gäller, men man kan boka om det och då kostar det 300 dollar extra. Så  jag vet att jag flyger från Newark, New York den 4 Juni kl 17.25 eller någon sådant, och landar i Sverige den 5 Juni kl. 7.55 typ. Men frågan är ju bara när jag lämnar Idaho då, om det är den 4 Juni eller 3 Juni.. Hoppas på att få se mitt älskade New York igen <3 MEN vill inte lämna Idaho ;)


+You thought the war was won

Dagen har väl inte varit så speciell, förutom att jag fick mina pommar och warm-ups idag! Happy chey :) Och juste, ni vet high school jackor med vita ärmar och typ blåa "kroppar" (haha vet inte hur jag ska förklara) som man alltid ser i high school filmer och sånt, företaget som säljer dom var på våran skola idag så man kunde beställa och prova jackor, och jag vill så grymt gärna ha en! På alla posters som har varit uppe om det har det stått att de kostar 140-200 dollar beroende på modell. De hade två modeller att välja mellan, en för 169 dollar och den andra för 198 dollar... Och den för 169 dollar var inte ens en riktig high school jacka.. Så  jag provade den för 198 dollar, för jag tänkte att ca 200 dollar kan jag väl klara då, men neeejdå, då kom det till en jävla massa extra avgifter! Som typ att jag ville ha jackan 1 inch(ca 2 cm) längre i midjan skulle kosta 7 extra dollar... Så att beställa en jacka med mitt namn på och en extra inch i midjan plus frakt skulle sammantlagt kosta 250 dollar... Ni kan ju gissa vem som inte har tillräckligt med pengar för det och är heeeelt pissed just nu...

Bild 1: Halloween-time utanför Walmart, massa pumpor och torkade majsplantor :)
Bild 2: Parfymen jag fick av mamma och papa i födelsedagspresent!
Bild 3: Mina pommar!
Bild 4: Baksidan på min warmup-jacket
Bild 5: Marion i en cradle med nybörjare som baser
Bild 6: Jag och Tania på the homecoming game!
Bild 7: Ashlyn i en full/extention
Bild 8: Mitt namn på min warmup-jacket

 


+Nya bows!

Har spenderat lite tid av dagen till att göra cheerrosetter, sjukt nöjd med dom! Rosa leoparden är numera min favorit-bow, och den andra är vårat lags bow, som jag håller på att göra till alla :) Synd bara att dom är sämst på att ge mig pengar, det är 2 st av 18 som har betalat än så länge...

 


+Saturday

Så dagen har väl inte varit så speciell, klädde inte ens på mig haha...

Vi har möblerat om vardagsrummet idag, föredrar lätt hur det var innan :( Men jag överlever väl :) Melissa har antingen PMS eller så är hon grymt trött, hon har lipat twice idag... Hon var liksom skitglad över att vi ska åka och shoppa i Nampa/Boise imorgon, men sen 5 minuter senare kommer hon in i rummet och gråter bara för att vi ska åka typ 8-9 på morgonen? Man bah, eeh, du är 17, och du har tjatat om att åka till Nampa/Boise och shoppa.. Duuuh.. haha werido :)

Sen har vi kollat på två filmer också, första filmen kommer jag inte ens ihåg vad den handlade om, eller vad den hette, haha :) Andra filmen var iallafall "Finding a Family" som handlar om en smartass till kille vars mamma typ blir konstig efter en bilkrasch, så hon måste ta medicin för det, men hon gillar inte att ta den för hon kan inte koncentrera sig då, och när hon inte tar den blir hon bara skitweird och måste in på sjukhuset.. Så han hade flyttat runt till olika fosterfamiljer, och bla blabla, sen kom han in på Harvard :) Skitbra film iallafall, definitivt värd att se!

Och imorgon ska vi först åka och äta frukost någonstans, sedan ska vi åka och shoppa! :) Behöver iallafall ett par vintervantar ;) Haha och Melissa sa att hon hade hittat en handväska på Ross, en outlet affär i Nampa, som hon tror att ajg verkligen skulle gilla, så jag frågade hur den såg ut, och hon svarade "its hard to explain, but its purple". Jag, en lila handväska? Skulle inte tro det...

Nej, nu ska jag sova! Godnatt Squirrels!

HAHA, tror inte jag har berättat det här förresten! Min art teacher, Ms. Benton, varje dag när hon kommer in i klassrummet säger hon alltid "Goodmorning Squirrels!" skitweird!

Och ekorrar är gråa här förresten, dom är inte bruna som hemma i Sverige... Och dom finns överallt!! Helt sjukt!

 

 


+Surprise is the greatest gift which life can grant us.

Åååååh, kan itne annat än att älska min nya kamera! SÅ SJUKT FÖRÄLSKAD I DEN! Idag när min hostmom Lisa kom hem hade hon tre paket med sig! Ett från Sverige, ett från Malayiza och ett från Amazon.com ;) Ni kan ju gissa om jag var glad :)

Paketet från Sverige var från The Jonsson family, innehöll geisha, örhängen, ring och kanske något mer, kommer inte riktigt ihåg :) TACK iallafall! Paketet från Malayiza var från min köra syster Carolin, och där i låg det en klocka, halsband, fickspegel, scarf och möjligtvis något mer där också :)

Och det sista paketet var min kamera såklart!

Haha, fick lite roliga frågor av två freshmen-tjejer i veckan också:

1. Do you have toilets in Sweden? Nej, vi är gammaldags och skiter ute i skogen :)
2. Do you do your laundry outside? Självklart, mitt ute i floden :)

Haha, man undrar egentligen vad amerikanare lärde sig i skolan när dom var mindre :)

Lite bilder med min nya kamera!

 


+Grym dag!

Åååh, dagen har varit så härlig! :) Hela skolan hade test idag, förutom vi 4 utbytesstudenter :) Så Period 1-4 satt alla på hela skolan i speciella salar och gjorde prov, medan vi 4 foreigners satt i Ms. Bentons room och gjorde ingenting :) Roliga 3 timmar måste jag säga :)  Så har nääästan alla läxor gjorda :)

Sedan var det cheer-träning, vi satt i en och en halv timme och försökte komma på en ramsa som ska vara en minut lång, vi har nu 40 sekunder.. Men grym blir den iallafall, känner på mig att Nationals kommer vara helt awesome ;) Sen körde vi conditioning i 5 minuter typ, så var träningen över :)

Kom sen hem, och då hade jag fått paket från Sverige! 9 chockolade bars, mina älskade kilklackar, parfym, smink, chips, filmer och en svensk tidning! Bilder kommer väl imorgon eller något ;) Tack iallafall Mamma och Pappa! :D

Eftersom jag dessutom fick pengar i födelsedagspresent har jag idag beställt en Nikon D3100! Den kostade 3600 sek, och ska komma på fredag! GISSA OM JAG ÄR EXCITED! :D

Juste! Sen var det Youth Night också, och när jag kom dit fick jag välja två grejer ur en låda typ, eftersom jag har fyllt år :) Så valde en kaffemugg med lock (sån man kan ta med sig ni vet) och en tavelram :)

 

 


+Sweet 17!

Sådär. då var man 17 år! Inget speciellt har hänt här, har inte ens träffat min värdfamilj idag, förutom Melissa då :) Alla andra åkte före jag kom ut ur mitt rum imorse, Big Brian börjar alltid jobba innan, och idag var Lil Brian tvungen att få skjus av honom till skolan, så han åkte samtidigt, dessutom måste Lisa vara på jobbet tidigt i 3 veckor nu för att hon måste jobba för någon som har gallsten..

Och efter skolan hade jag träning 3-5PM, och under tiden hann värdfamiljen åka till McCall (ca 3 timmar härifrån) där Lil brian spelar match ikväll. Vi cheerleaders åker inte med dit, så no games this week :) Och nu ikväll jobbar Melissa, så jag är hemma själv med alla djur :)

Okej, dagen i skolan då, på morgonen när de pratar över intercomen gör dom alltid announcements om vilka som fyller år, så det som sades var "happy Birthday to Madelen from Melissa and Jule". Dom sa inte mitt efternamn, så min 1st period teacher, Mr. Beutler frågade mig om det var jag som fyllde år, svarade ja och alla började sjunga för mig och ropa grattis över hela klassrummet, haha :)

Dagen flöt på, massor av människor som sa grattis och sånt. Sedan kom 5th period, US. history. Test-dags, skitlätt test eftersom det var multiple choise, alltså A, B eller C svar. Gick skitsnabbt och kändes bra, när vi alla var klara fick vi cupcakes, eftersom det var sista dagen vi hade våran sub Mrs. Jones. Vi har haft henne i ca 2 veckor eftersom våran riktiga lärare precis blivit pappa :) Då sa dom också att Luke Harris fyllde år idag, så vi sjöng för honom, och när vi var klara med det sa John Simpson "Hey, Mrs. Jones! Its Madelens birthday too!" så då sjöng dom för mig med :)

Den sista som sa grattis till mig var Brent Evans, under 6th period, math. Haha sjukt att han kom ihåg det, eftersom vi knappt snackar med varandra, det var typ 6 timmar efter dom gjorde the announcement, och ingen påminde honom... Till och med jag hade glömt av att jag fyllde år då! Satt och skulle skriva dagens datum på vårat läxpapper, och jag frågade vad dagens datum var haha :)

Har fått pengar av mamma och pappa+mormor och morfar också idag, så imorgon ska jag beställa en Nikon D3100! SÅ SJUKT EXCITED!!! Kostar $520 just nu, men när man blir medlem nu får man dessutom 15% rabatt och free two-day shipping! :D

 


+Basically my birthday

Loggade in på facebook och såg att jag redan hade fått 4 "Grattis" i min logg, och då kom jag på att det praktist taget är min födelsedag nu! Klockan har passerat 4PM här, vilket betyder att den är över midnatt hemma i Sverige, och alltså den 11 Oktober där nu! WOHO, IM 17 FOR GOD SAKE!

Hah, sitter nu och myser med Lilly i min nya rosa morgonrock och rosa mysstrumpor jag fick av min värdfamilj igår :)


+Bio!

Har nu spenderat kvällen med att göra rosetter, samtidigt som vi har kollat på film - he's just not that into you :)

Iallafall, jag och Melissa var på bio idag, Dolphin Tale i 3D :) Mysig film, det var vi två och två tanter i 80års åldern som var där, haha!

Man får inte ta med sig egen mat/snacks/dricka in på bion, men eftersom det är så sjukt dyrt att köpa det där, plus att dom inte ens har allt man vill ha så åkte vi till the Dollar Tree och köpte allt vi ville ha innan. Blev en 2liters dricka, två muggar, en påse med salta pinnar/kringlor, chips, Swedish fish och M&Ms, allt detta gick på $7, alltså 47 spänn :) Riktigt bra köp om jag får säga det själv ;)

Allt detta la vi sedan ner i våra väskor som vi tog med in på bion, dom misstänkte nog ingenting, eftersom Melissas väska såg tom ut och jag hade min dunväst överst i min ;)

Efter bion drog vi först till Staples för att kolla på kameror, väljer just nu mellan en Canon Rebel T3 och en Nikon D3100. Canon-kameran kostar $599 och Nikon-kameran kostar $649 på Staples, sedan när vi åkte till Walmart efter det kollade jag på kameror igen, och där kostade Canon-kameran bara $549 och Nikon-kameran var samma som på Staples. Har nu bestlutsångest om vilken jag ska försöka köpa... Vill verkligen ha Nikon-kameran, men Canon-kameran är ju ändå $100 billigare... Any ideas? :)


+Cheerpractice

Åååååh, fattar inte varför alla flyers alltid ska knäa/armbåga mig i ansiktet.... Min näsa är fortfarande öm från i förrgår när Liz slog till mig, kan inte ens röra näsan utan att det gör ont. Idag fick jag dessutom ett knä rakt på näsan, alltså det var ju inte en så hård smäll, men fyfan vad ont det gjorde med tanke på att min näsa redan gjorde grymt ont... Började dessutom blöda näsblod, det bara sprutade ut, så Coach Rachel sa till mig att springa ner till killarnas omklädningsrum eftersom tjejernas var låst, så sprang dit och försökte få stopp på det. Hade blod över hela ansiktet, händerna, benen... Blev fullt med blod över deras spegel och handfat också... När jag näääästan var klar kom alla fotbollskillar in också... Ganska pinsamt... Så  jag tog bara med mig papper och gick upp till gymet igen..

Så, träningen idag var för "Got Milk?" reklam, som gör att vi kan vinna $5000 som vi kan använda till Nationals. Vi gjorde en ramsa som gick:

Hey, blue and white. Pilgrims, drink milk. Pull together, don't break bones. Pilgrims, got milk! Pilgrims, you know!


+Blåslagen..

Skolan var som vilken vanlig skoldag som helst, inga speciella grejer som hände, förutom att Mr.VW (US. History läraren) dök upp under lunchen men sin en vecka gamla dotter! Så sjuuukt söt var hon! Trodde han skulle vara med oss på lektionen idag, men nehej då...

Mrs. Gaskins var där hela US history timmen och visade oss en hemsida som skulle hjälpa oss att förbereda oss för college och grejer, vi fick typ göra ett test på den sidan och så kom det upp vilka slags inriktningar som passade en själv. Sedan kunde man klicka på en inriktning och fylla i en lista på krav man hade på skolan, så tog datorn fram alla skolor i landet som passade in :)

Detta gjorde mig grymt intresserad i olika Colleges,  och jag tittade för ett bra tag sedan på olika photography colleges, och hittade då en i Santa Barbara. När jag sedan hade Journalism/yearbook och var klar med min artikel för stadstidningen kollade jag upp mer info om skolan, och jag har bestämt mig att jag ska gå där när jag är klar med gymnasiet i Sverige! Brooks Institute of Photography i Santa Barbara, Californa ;)

Efter skolan var det dags för cheerträning iaf, tränade Baskets med Liz och Emma som flyers, och vi kände att Liz kunde göra mer än en full down basket toss, så vi bad henne att köra på, och snurra ända tills hon kom ner, det resulterade i att hon inte "opened up" och att jag som backspot bara skulle behöva krama henne när hon kom ner, slutade med att jag fick hennes armbåge rakt i ansiktet, så min läpp är grymt svullen och näsan gör sjukt ont..

Men vad offrar man inte för sina flyers ;)

 


+Homecoming dance

Redo för homecoming dance med So-Jung!