}

+Fråga!

Belinda:

Alltså ååh, älskar din blogg! Du har lätt den bästa utbytesbloggen :) Kanske för att du är cheerleader haha! Men jag undrar om du inte kan uppdatera mer om vardagen i USA. Liksom, åker du med till groserystore? Hur är det i skolan? Vad har ni för lunch? Vad gör du efter skolan? Hur går cheerpractise till? Massa sånt vardagsgrejer liksom. :D Hur gör du "hemma"? Vågar man gå och bara ta mat och grejer eller är man försiktig? Sitter du och kollar tv med familjen eller mest på ditt rum? Är så kul att veta sånna grejer också. Hur allt funkar i usa. :D

 

Svar:

Åh, tack kära du!

Ja, visst kan jag göra det! :) Jag åker med och handlar ibland, det beror på ;) Typ om jag har träning eller något annat så kan jag ju inte följa med, men ibland brukar jag och min värdsyster föja med :) Skolan kan jag uppdatera mer om när den börjar igen ;) Och lunch, jag äter oftast inte lunch i skolan, för den är så grymt snuskig, så jag brukar gå till någon av affärerna och köpa hotdog ;) Eller så går vi till pizzerian eller åker hem :) Beror typ på hur min värdsyster gör :) Äter min vsyrra i skolan äter jag hotdog, äter hon inte där så går vi till Garbonzos och äter pizza, men om någon av oss inte har pengar åker vi hem ;)

Cheerpractice är olika från gång till gång :) Ibland kan vi ha en timmes träning efter skolan, där vi tränar dans bara, eller 3 timmar träning på kvällen när vi gör pyramider, ramsor, danser och massor annat :) Ska försöka uppdatera efter träningarna vad vi har gjort ;)

"Hemma" vågar jag gå och ta mat och sånt, jag känner mig som en i familjen, så det är liksom självklart typ :) Brukar inte öppna något oöppnat däremot (Förutom flingor och nudlar haha) för jag vet inte om dom måste ha det till nåågot eller inte :)

Jag brukar oftast kollapå TV med familjen, eftersom jag inte har någon tv på mitt rum ;) Men om det är något jag vill se, så brukar jag gå in i min värdsysters rum och kolla :) På kvällarna brukar jag "gå och lägga mig" tidigt också, så jag har lite tid för mig själv att typ kolla film på datorn och sånt :)

Hoppas du är nöjd med svaret, och jag ska försöka uppdatera mer om vardagen framöver! :)


+Long time, no see

Haha har inte direkt hänt något här på sista tiden, har bara tränat en massa typ... Nationals närmar sig med stormsteg, det är bara en vecka kvar nu! Och vi har bara två träningar kvar!!!!

Igår var vi på utbytesgrej med min arearep och massa andra utbytesstudenter i Boise och åkte skridskor! Haha jag och Melissa hade huur kul som helst! Fick inte träffa några andra utbytesstudenter dock, för vi var tvugna att åka hem en halvtimme tidigare eftersom Melissa var tvungen att jobba, och dom mötte alla på slutet... Så himla ovärt...

Vägde upp det idag istället med att gå på Basketball match i Fruitland och träffa Sara! Haha så härigt att snacka svenska igen :) Bjöd in henne att följa med mig och Melissa och shoppa i Nampa imorgon också :) Vi ska nog gå på bio också, The Smurfs i 3D! Och vi ska äta Frozen Yoghurt! My life rock lol ;) Iallafall, efter matchen åkte jag, Melissa och Brian till Walmart, Jolts&Juice, Dairy Queen och Rue21 :) Köpte mig två nya tröjor på Rue, så sjukt söta är dom båda! Tar kanske kort imorgon eller något :)


+You know you're a foreigner when..

1. Before waiting to see if anyone understood what you meant, you start acting it out. 

2. You think 100 pounds to pack up your entire life is plenty of space. 

3. You spend a lot of time smiling, nodding, and pretending you understand what’s
going on.
 

4. You classify ”doing your homework” as translating half of it. And that alone took three hours.

5. You sometimes use the excuse ”Sorry, I don’t understand” to avoid answering aquestion… even if you do understand. 

6. You want to hug the people who attempt to speak your native language to you. 

7. You’ve called every person who says ”hi” to you your friend… because you don’t really have any yet. 

8. You’ll read anything in your native language just to have something to read… even packaging labels.

9. You sometimes walk around the school during breaks to act like you’re doing
something, because you don’t see anyone you recognize and don’t want to stand there
awkwardly.
 

10. You’re better than your teacher in your foreign language class. 

11. You’ve ever mispronounced something in your native language (for example,
names of products, TV shows, companies) because you know the others will
understand it better if you say it with an accent.
 

12. You’ve tried so many different foods due entirely to the fact that you cannot
understand the person asking you what you want so you just nod your head, say ”yes”,
and hope to god it tastes half-decent.
 

13. After you come back everybody tells you that you have a weird accent. 

14. Your dreams are bilingual. 

15. Sometimes it takes you about 5 minutes to remember a word in your native
language that you were going to use.
 

16. You begin to enjoy foods that you had previously despised at home.

17. It becomes a habit to introduce yourself by saying: ” I am from (country) and my
name is (name).”
 

18. You have been put in one or more classes with lower classmen, because you’re
supposed to understand more there.
 

19. You are always counting the time difference between where you are and home. 

20. You do something wrong and people look at you weird, your excuse is ”That’s how
we do it in my country” even if it isn’t.
 

21. You have gone in to greet someone with a shake of hands and find yourself being
pulled into an awkward hug.
 

22. You carry a dictionary or translator as well as a camera in your bag.

23. You try to speak in the native language and everyone immediately knows ”You’re
not from around here”.

24. Peoples stares don’t bother you anymore. 

25. Everyone thinks your playing the tough guy when you say you haven’t called your
mom yet and don’t miss her too much.

+Christmas eve

Julafton... Dagen har tillbringats med att laga maaassa mat och kakor och pajer och grejer, slå in de sista julklapparna osv :)  Har kollat på Nalle Puh's Jul, Mr. Scrootch (stavning?) med Kalle Anka och Musse Pigg, Grinchen, och nu, Sagan om Ringen ;) Vi kollade också på filmen som mina päron i Sverige skickade, det var en dvd med filmer från Tibro Lucia 2009, året då jag var med :) Så vi hade den musiken på samtidigt som vi åt, och snacka vilken julstämning jag fick!

Sen ringde Josse, Christian, Mamma och Pappa också, så har pratat i telefon med dom, och sen skypat med dom från Mammas nya Ipad2 som hon (Och Pappa..) fick i julklapp av "Tomten... Sa till dom att jag inte kommer hem i sommar om jag inte också får en Ipad2 av "Tomten" :) Riktigt grymt hot tycket jag!

Och kakor har vi bakat massor idag, glömde ta kort på dom dock.. Men vi har gjort Pumpkin Pie, Chokladfudge, peanutbutterfudge, sugarcookies och annat gott ;)

Har inte haft någon speciell hemlängtan idag, trodde jag skulle gråta och grejer idag, men så blev det inte :) Tror allt blev mycket lättare med att jag inte kollade på Kalle Anka eller öppnade några julklappar från Sverige som jag vet att många andra utbytesstudenter har gjort idag :) Många har köpt glögg, bakat lussekatter och pepparkakor, knäck, ischoklad osv, men jag går All In för amerikansk jul, så inget sånt för mig! Tror att det har hjälp massor faktist :)

Vi har också lagt ut alla julklappar under granen :) Eller iallafall vi barn :) Vi har inte kunnat göra det tidigare eftersom katterna hade rivit sönder allt ;)

Just nu ligger jag med Sassy i min säng och ska kolla klart på Sagan om Ringen ;) Sen ska jag sova, för imorgon ska vi upp kl 8 och öppna julklappar innan värdgrandma kommer, för då ska jag, Melissa, Brian och Brian rymma iväg till kyrkan och gömma oss ;)

Godnatt, och GOD JUL!

 


+New stuff

Har inte uppdaterat på ett par dagar, men det är för att inget har hänt.. Haha där ljög jag nog lite.. Igår hade jag träning mellan 8 och 10 på morgonen, och vi fick så grymt mycket gjort så våran coach bestämde sig för att vi fick 4 dagar ledigt istället för 3 ;) Så ingen träning idag (fredag). Efter träningen igår skulle jag egentligen åkt med So-Jung till Boise och fixa dokument och grejer, men sen var hon tvungen att åka med sin Arearep istället så jag kunde inte åka med :( Åkte hem och grejade lite istället, jag och Melissa åkte med min värdmamma för att köpa lite grejer i affären, typ världens minsta affär :) Haha, vi började jävlas lite med henne, så ví smög ut ur affären och gick till Garbonzos och beställde 3 lunchspecial :) Sen ringde Lisa och undrade vart vi tog vägen, så vi sa att vi var där och att vi köpte mat till henne ;) Jättekul sen att reta henne för att hon inte ens kunde holla koll på två 17åringar i världens minsta affär ;)

 Sen väl hemma igen kom Jule (tysk) och hennes värdbror och hämtade upp mig så åkte vi til So-Jung för avskedsfest :) Kommer verkligen sakna henne när hon åker hem på Onsdag! :'( Vi hade jättetrevligt iallafall, pizza och grejer :) Många trevliga människor också, som Jake Cleverley, Emily something something, Kaylee White, Megan, Totsie, Kaylee Cooper och några andra :) Vi kollade på the House Bunny, sen var jag och Jule tvugna att åka hem :( Har inga bilder tyvärr :( Melissa kom och hämtade oss, så vi åkte och lämnade av Jule hemma hos henne (hon bor typ i Fruitland, 10 min härifrån) och så såg vi en polisbil och blev nyfikna och körde efter den. Sen såg vi att det var en bilolycka, så vi vände om för om polisen hade omdirigerat oss hade vi åkt vilse där ute... Haha :)

När vi kom hem igen kollade vi på film med min vpappa :)

Sen idag har jag inte gjort ett skit! Var och mötte en av mina coacher bara som hade min cheerväska :) Tack mormor och morfar för den! Eftersom jag inte orkar slå in den, så ger jag den till mig själv nu istället ;) Eftersom klockan är över tolv när jag skriver nu :) Så tidig julaftonpresent! Sen har vi bara kollat på tv typ :)

Har ocksä läst ganska mycket i min bok L.A. Candy, sjukt grym är den!


+Six hours of practice

Tränat 6 timmar idag... Jag är död... Sen efter det åkte jag, Melissa och Brian till Ontario för att handla klart inför julafton, fick också med mig två böcker hem! En Gossip Girl bok och L.A.... nånting nångting... Första gången på skitlänge jag har köpt böcker iallafall, var hemma i Sverige någon gång jag gjorde det senast... Iallafall, imorgon har jag träning mellan 8 och 10 på morgonen, kul liksom.. Och hela kvällen idag har Brian haft sina kompisar här, och det har varit en riktig pain in the ass... Eftersom mina vpäron inte är hemma, och Melissa åkte och jobbade mellan 9 och 11 nu på kvällen har dom varit så sjukt jobbiga... Som jag sagt tidigare, I hate sophomoreguys...

Gjorde också ett misstak genom att släppa in hundarna i mitt rum frörut när jag slog in julklappar.. Dom båda låg i min säng och var hur gulliga som helst, sen slängde jag ut dom igen.. Sen dess har Bandit suttit och klagat och gläfst utanför min dörr i 2 timmar... Hoppas Brian tar honom inatt bara så jag slipper höra det...


+jullov!

Haha kan inte fatta att jag har jullov nu, att det är julafton på Lördag, juldagen på söndag (vilket är när man firar här..), Natinoals är bara typ två veckor iväg... Och då har också halva tiden gått! I CAN'T BELIEVE IT! Tiden går så fort! Så sista skoldagen idag, och för So-Jung var det hennes sista dag i High School! Shit, vad jag kommer sakna den tjejen... 

Iallafall, jag har typ inga julkänslror alls... Det ser fortfarande ut som höst ute, ingen snö, kan fortfarande gå ut i shorts utan att frysa efter träningen osv... Det blir inte mörkt tidigt, ingen adventskalender, ingen adventsljusstake, ingen chokladkalender... What is this?!

Kom också på att jag itne ens är klar med julklapparna... Bra där Madde... Måste fixa en grej till mina värdpäron och en till sak till min värdbror... Får fixa det i veckan... Typ fredag :) Eller imorgon?

Blev iallafall klar med Melissas CD/DVD ställ idag, tur det eftersom det var sista dagen i skolan ;) I really hope she will like it!

Haha och en hyfsat kul grej som hände idag också.. Satt i min Math-Class during 6th Period, när en av Freshmenkillarna säger "Hey, Madelen, we should really go on a date sometime". I'm like, suuuuureeeee.... Sa  jag att han är Freshmen? Jaha, I did... Freshmen, freshmen, freshmen = 14 years old... Och jag kinda have a crusch på hans storebror såå...

Och imorgon har vi cheerträning i 6 timmar, eller "cheerschool" som vi kallar det, eftersom vi iprincip går samma timmar som vi gör i skolan... Och vi har Secret Santa too :) Man får ett namn som man ska köpa julklapp till, men du får inte avslöja att det var du som köpte det ;) Kom på det nu ikväll så har suttit och slagit in paketet för min Secret Santa :)


+Koreanska, svenska och tyska

Har väl inte direkt hänt något nytt idag... Skolan, träning osv... Vi alla utbytesstudenter ska imorgon vara inne i The Office vid 8.10, för att säga God Jul på våra språk under the announcements :) Haha jag har typ ingen röst, så får se hur det går... Ska också ha en presentation om Sverige imorgon i min Zoology-class, kommer bli kul ;)

På träningen idag snackade Coach Henggeler om hur vi ska göra resten av tiden inför Nationals nu. Inte dela någonting som dricka, mat osv, sova mycket, äta nyttigt blablabla. Typ fem minuter senare springer Kenzi till soptunnan och spyr...

Och på Nationals ska jag dela rum med Emma, Allanna och Aide, I'm sooo excited! Aide är så härlig, älskar den där mexikanen ;) Emma är en av mina bästa vänner här, hon är dessutom värdfamilj till So-Jung, den koreanska utbytesstudenten :) Som förövrigt åker hem om typ en vecka :'( Och Allanna var det första som pratade med mig här i USA ;)


+Christmas program

Sååå, ikväll var det Christmas Program i kyrkan, massa sång, alla var finklädda osv :) Så grymt mysigt! Efter det åkte vi till Dairy Queen och åt glass med massa andra från kyrkan, vilket också var jättemysigt! På vägen hem åkte vi en annan väg och kollade på the extreme christmas decorations... Haha kanske inte ser så mycket ut, men shit! De här människorna gick verkligen all in för det! Det var så sjukt mycket grejer!


+Oregon State Beavers

Dagen började vid 7, upp och träna mellan 8-11, finbesök av Oregon State Beavers cheerleaders mellan 9-11 som hjälpe oss med våran Nationals-routine. Skitkul var det! Hem, duscha snabbt, göra mina chores, sen åkte jag och mina härliga värdsyskon till Nampa för att handla klart inför julafton! Tror jag är klar nu iallafall, ska gå igenom allt imorgon eller något :) Bilder på grejer jag köpte kommer upp imorgon ;) Sen åkte vi iallafall hem, och åkte vidare till Walmart nästan direkt :) Spenderade en timme där, plus att vi åkte till The Dollar Store och Dairy Queen :) Hem efter det och börja slå in julklappar och grejer :) Och nu ligger jag här, redo för att sova ;)

+Santa hat preformance

I hope that u guys know that I love all of u :)

Mirror, mirror on the wall, who's the fiercest of them all? Did I even have to ask that?!

Och sist, dansen från dagens half-time! Jag är i bakersta raden längst till höger (för er) och ja, jag messed up i slutet, men jag började träna den här dansen så sent som igår kväll, sa jag har bara haft ca 24 timmar på mig att lära mig den ;) Då har jag sovit och varit i skolan också ;)


+Boys bball

2011-12-15 23:55

+Half-time preformance

Här har ni film från half-time preformance igår! Dansen, ramsan och sista pyramiden är delar från vårat National-roútine! :) Jag är den superblonda i bak till vänster i dansen ;)

+High school klickar

Vet att det är någon som har frågat om High School verkligen har "klickar". Jag svarade nej på den frågan, men har faktist kommit på att det kanske är lite så iallafall...

Det ser man i cafeterian under lunchen!

Så jag ritade den här fina kartan över våran matsal (Ja, den är superfin!) och tänkte förklara lite! Det röda är där man tar maten, det gröna är dörrar, dom lila prickarna är människor och den lila fyrkanten är där man betalar, sen är de numrerade grejerna bord :) Så vid nr. 1 sitter alltid alla Senior killar som spelar football eller basketball, vid nr.2 sitter alla mexikaner, vid 3an sitter alla Juniorkillar som spelar football, vid 4an alla utbytesstudenter, vid nr.5 sitter alla cheerleader tjejer och vid sexan sitter alla Freshmenguys. Sen alla andra sitter ute i korridorerna eller går till Garbonzos, pizzerian mittemot skolan :)

Själv sitter jag antingen vid 4an, 5an, i korridoren eller så går jag till Garbonzos ;)

 


+Skolan

Idag hade vi cheer-photo igen direkt efter skolan, på hela laget den här gången :) Tog individuella också, mina individuella ligger jag ner på mage och typ tusen par pommar framför mig :) Tror nog det blev super! Så beställde ett foto med hela laget + en individuell bild, sen 8 extra individuella bilder! Samma paket som förra gången, betalade $18 idag :) Kanske lite dyrt, men då kan man ju tänka på att jag inte betalade något alls för fotona förra gången ;) Iallafall så drog fotografierna ut på tiden, så jag missade våran Study Night i US History, vilken jag faktist hade behövt gå på.. Tror jag klarar mig iallafall i det ämnet ;)

Dessutom tror jag att jag verkligen kommer klara Zoologyn den här quartern! Idag fick 128/128 poäng till inräknat i betyget! 40 poäng för att jag hade alla anteckningar, 50 poäng för att jag tränade på våra termer på internet istället för utan dator, 25 poäng för att jag tränade på ordningen av termerna med datorn och 13 poäng på the quiz vi fick idag :) Fick också ett B på senaste provet, och har samma prov imorgon, så jag klarar mig nog! Även fast jag verkligen hatar det ämnet, så kan jag nog stå ut 2 veckor till ;)

Slänger in lite bilder på våran julgran!

 


+Övergiven av utbytisar!

I helgen har jag bara varit hemma... I Lördags gjorde Melissa, min värdsyster, the ACT test (typ högskoleprovet, för College) så hon var inte hemma hela lördag morgon/förmiddag. Dessutom var det basketmatch borta, så de andra i familjen åkte och kollade på den eftersom Brian spelar (min värdbror). Jag var hemma själv, och egentligen skulle Olga och So-Jung (utbytesstudenter från Ryssland och Sydkorea) komma hit men dom behövde åka och shoppa istället, så frågade dom om jag ville följa med, men jag sa att jag inte kunde för jag väntade på att Melissa skulle komma hem så hon kunde färga mitt hår. Iallafall så kom Melissa hem, vi färgade min utväxt, som blev orange... Ehe... Åkte till Pioneer och köpte mer hårfärg och bestämde oss för att vänta tills idag istället. Så vi gjorde inget mer den dagen :)

Sen idag var det kyrkan på morgonen, inget speciellt med den. Gick hem och juldekorerade huset, julgranen är uppe och pyntad och massa grejer! Ska ta kort på julgranen imorgon ;) För jag glömde ta kort på den, och dessutom glömde jag min kamera i köket... Sen färgade vi om mitt hår igen, och den här gången blev det grått istället! Fattar itne varför det inte går för! Så fick typ panik, och så säger mina värdpäron att dom har "professionell hårfärgning" här hemma som är blond, så färgade det än en gång, så nu är det platinablont och helt dött och torrt typ. Ska gå upp tidigt imorgon bitti och tvätta det med grymt mycket balsam, för vi har lagfoto imorgon med cheerleadingen igen, så vill ju se bra ut!

Och nu ska jag sova, inga bilder den här gången tyvärr :) Godnatt!

 

+Merry skittles!

Hade inget bättre för mig idag, så fotade mina Skittles! Jag är seriöst helt addicted till dom..

Förövrigt idag, girls basketball game hemma mot McCall - Vandals. Vi vann rätt rejält ;) JVA var typ 40-5 eller något, och Varsity vann med 58-26 eller något :) Hahaha Jake Henggeler brukar alltid göra ett konstigt ljud när motståndarna skjuter, men idag lärde jag honom och Dalton och alla JV-cheerleaders att ropa "Åååååh, SOPA!" istället, så dom stod där hela matchen och skrek det! Skitkul tyckte jag iallafall ;)

Sen har jag skypat med mamma&pappa och Josse Lindqvist idag också, trevligt!

Haha, och dessutom har jag ätit pizza 3 ggr på två dagar nu... Igår kväll åt jag och Melissa pizza, idag gick vi till Garbonzos på lunchen och åt pizza, och så fick vi pizza till kvällsmat idag också... SJUKT! Men jag tröttnar inte ;) Känner mig bara allmänt tjock nu :)


+Swedish food day!

Hela dagen har jag och Melissa varit hemma själva, eftersom Brian hade basketmatch vat det nu var, och bda vföräldrarna åkte och kollade på den.

Började eftermiddagen med att göra svenska pannkakor till mig själv, så sjukt gott! Efter det bakade jag och Melissa kakor och chokladbollar, men eftersom dom inte har vaniljsocker här blev chokladbollarna itne så jättegoda... Sen tog jag kort på djuren lite också, som alla verkade vara skittrötta idag...

Dessutom har jag snackat med min bff Josefine och min syster Carolin på Skype!


+Joking around

Haha, måste bara berätta vad som hände för några dagar sedan! Våran rektor på skolan är typ den skönaste människan på jorden! Vi hade cheerträning i gymmet på skolan, och vi går alltid och dricker vatten i killarnas omklädningsrum eftersom det är närmare, så när jag och Savannah kom ut från deras omklädningsrum mötte vi våran rektor, och den här konversationen kom upp:

Mr Therion (Principal): why were u ladies in the Mens lockerroom?
Savannah and Me (lite halvironiskt): Thats the mens lockerroom!?
Mr Therion (Principal): want some epic with that fail?

Kan ju inte annat än att älska honom haha :) 

+Breakfast: pizza. Lunch: Waffles

Amerikaner alltså... På min skola har de alltid gratis frukost före first period varje dag, och sedan lunch för $1.75. Och jag tycker dom är lite konstiga, för varje morgon har dom pizza till frukost. Och idag tyckte jag att det var hur kul som helst, för först hade vi pizza till frukost, och sen lunch var våfflor... Så för er som inte visste det, så äter amerikanarna alltid våfflor till frukost. Så nu var det helt omvänt! Americans...

Dessutom har Bandit varit och fått en haircut idag, nu är hna jätte upset och vill inte mysa :( haha han ligger bara där och och är sur typ, haha hundar ;) Skitsöt är han nu iallafall, han måste ha på sig sin wintercoat så han inte fryser :)

 


+Personal sponsor!

Alltså gud vad jag älskar amerikaner ibland! Idag när min värdmamma kom hem från skolan sa hon "I've got some really good news for you!" och så berättade hon att en vän till familjen inte var glad med hur våran cheercoach gjorde med the fundraising, så han sponsrade mig med $100 till Nationals! Fattas bara $100 nu, så är jag klar för nationals! :) Har dessutom två personer till som kommer sponsra mig! Alla är så himla snälla här! :)

+Svar på frågestunden!

Miranda: Do you miss your old team in sweden?
Can you please write about them? And show us some pictures?

Svar: ofcourse I miss them, but for the moment I would choose my American squad :)

I'll write a little bit about them in another post :)

Lisa: Hur är Idaho? Hur ser staden ut som du bor i? Har high school olika klickar? Vilket lag gick du i i Sverige? Duchess var det? Är cheerleading svårare i USA? Kan du inte ge tips på hur man ska få the bows så fina!:) var det lätt att få vänner? Vilka umgås du mest med? Vilken clas går du i?:) kram!

Svar: Idaho är helt fantastiskt, har bara regnat tre ggr sedan jag kom hit :) Eftersom det är en öken-stat så är det knappt något grönt alls, och dessutom är det berg överallt, så det är hur fint som helst! Min stad är... hmm.. liten... och typ gamla byggnader... Haha så svårt att förklara, men jag tycker det är supermysigt iallafall! :) Just mitt High School har inte olika klickar, alla umgås med alla typ :) Ja, i Sverige gick jag i Duchess ;) Alltså det beror ju helt på vilken nivå man är på i sverige och vart i USA man är, men för mig är det svårare här, eftersom vi hemma ´tävlar Senior Nybörjare, och nu ska jag tävla liknande nivå avancerad. Så vissa stunts och pyramider är svårare, vi gör 360's, full downs osv här, vilket jag inte har gjort hemma än. Hoppen är svårare (eftersom vi typ bara gör T-jumps och spread eagle hemma, och här gör vi toetouches, pikes, hurdler, herkies osv).

Bows, alltså det är bara att träna, träna och åter träna på att göra dom :) Det kommer med tiden :) Jag har inte riktigt fått några riktigt riktigt bra vänner än, men jag har fått vänner genom cheerleadingen, och så umgås jag rätt mycket med de andra utbytesstudenterna :) Killarna är det svårt med dock här, man vet inte riktigt om dom verkligen vill bli vän med dig, eller om dom bara want to get laid...

Jag umgås jättemycket med min värdsyster, och de andra utbytesstudenterna :) Sedan är det några cheer-tjejer som ajg umgås riktigt mycket med också :)

Och jag är Junior :)

Kram!

Madde: Vem är din bästa/närmaste vän i USA?
Har du någon någon favoritaffär?
Behandlas du annorlunda i skolan på grund av att du är utbytesstudent?
Är det någon skillnad på amerikanska killar och svenska killar? Amerikanska tjejer och svenska tjejer?

Svar: Min bästa vän här är nog min värdsyster, vi har verkligen jättekul tillsammans hela tiden :)

Min favoritaffär måste ajg säga är Rue21 (klocka på nmanet så kommer ni till deras hemsida!), dom har hur fina kläder som helst, och alltid världens reor! Varje gång man handlar får man en rabattkupong för nästa gång, och dom har alltid kläder på rea :) Som idag köpte jag ett par jeans och ett par mysbyxor, och betalade 20 dollar (130kr) för båda :)

Nej, det tycker jag inte att jag blir :) Eller alltså, ibland frågar typ läraren hur det är i Sverige med den och den grejen, eller någon elev frågar hur man säger det och det på svenska, men annars blir jag behandlad som alla andra :)

Amerikanska killar är kortare... I HATE it! Och amerikaner overall har ingen stil, mode för dem är typ utsvängda jeans, flipflops och en träningst-shirt typ, eller när dom är finklädda har dom världens fulaste 80-talsbyxor typ, och högklackade skor som man ser 70-åriga tanter i sverige ha, typ 5cm bred klack och bruna och skitfula haha.. Och amerikanska tjejer snackar skit om varandra hela tiden.. Märkte det speciellt när jag var med i både JV och Varsity och cheerade, JV snackade skit om varsity, och tvärt om...

Vera: Hej, jag undrar hur du tänker om att gå med dom som är ett år yngre? Jag funderar själv på att åka men vill inte gå om ett år... Sedan undrar jag såklart hur mycket cheerleading i veckan du tränar ungefär och hur duktig du var innan du kom? Kan du lägga ut ett klipp från när ni cheerar? Ha ett forsatt grymt år! :D

Svar: Hejsan! Jag tycker verkligen det kommer vara värt att gå med dem som är ett år yngre, för det här året är verkligen så grymt bra, att jag inte kommer bry mig sen ;) Jag tycker verkligen du ska göra det, och du går inte om ett år, du går bara ett extra år och får ett bättre jobb i framtiden ;) Just nu tränar vi för fullt inför nationals, som är i Januari, så jag har ca 13 timmars träning i veckan + matcher vi cheerar på. Men jag älskar det, så det är inga problem ;) Jag hade bara gått lite mer än ett år innan jag åkte till USA, och bara tävlat en gång på nybörjarnivå, så jag var inte så jätteduktig, men jag kunde iallafall the basic stuff. Här har jagutvecklats så otroligt mycket :) Ja, film på när vi cheerar ska jag försöka fixa ;) tack för att du läser min blogg! :)

Christoffer: Vad är det bästa du gjort i U.S.A?
Vilken är den bästa staden du vart i?
vilken är den bästa/sämsta personen du träffat?
och den sista frågan är det kul att ha en "lillebror"?

Svar: det bästa jag har gjort är all cheerleading ;)

Bästa staden är definitivt New York, men efter det är det Boise och Nampa, grym shopping ;)

Bästa personen är nog Tania, tjejen som jag är på bild tillsammans med på min profilbild på facebook :) Sämsta personen vet ajg inte...

och det är hemskt att ha en lillebror... Föredrar faktist dig, chrille ;)

Cecilia: 1. var det svårt med engelskan i början när du kom till USA? då menar jag alla slang ord?
2. Vilka stater vill du besöka och vilka inte och varför?
3. Finns det något som du inte har vant dig vid ännu sen du började?

Svar: 1. Ja, i början tyckte jag det var ganska svårt, fattade typ ingenting av vad min värdfamilj sa! Typ "Do you want a pop?" och jag bah, eeeeh va? Pop? menar du popmusik eller va? Och så förklarade dom att det var typ cola, fanta, sprite osv.... Men nu tar man in alla slangord så sjukt fort, så det är jättelätt :)

2. jag vill besöka Arizona, california, florida, Maryland, south carolina, georgia, texas, colorado och Utah :) Arizona, california, florida och georgia för det är så varmt och skönt,  Marylad och south carolina för  de har några av mina favorit cheerlag, texas och colorado för jag vill se deras natur, och Utah för det finns ett college där jag vill gå på ;) Finns faktist ingen stat jag inte vill besöka :)

3. haha alla chores (hushålsssysslor), har fortfarande svårt att komma ihåg det... Som idag, vi byter chores varje söndag, så imorse glömde jag att jag skulle plocka i och ur diskmaskinen... Ooouuups.... Och ibland, av någon anledning, så får jag bara total blackout från att prata engelska, så ibland kan jag bara random säga något på svenska!

Lisa: Vilken skola gick du i Sverige?

Svar: jag gick på fågelviksgymnasiet i Tibro :)

Lisa: Hur blir det med dina betyg när du kommer tillbaka till Sverige? 95orna har ju ett helt annat betygsystem

Svar: Jag gissar på att mina gamla betyg bara översätts till nya, och möjligtvis kan några av mina amerikanska betyg räknas in när jag kommer hem, eftersom det är samma betygsystem. dessutom har dom ju ändrar lektionerna i sverige, så det är typ Engelska II osv, och det läser jag ju här, så det kanske kan räknas :)

Anonym: vad saknar du mest med sverige?
vilket datum är du hemma i sverige igen`?

Svar: Min familj!!!! Svenska skolsystemet, svensk skolmat, kollektivtrafik, svensk mat, lösgodis, julmust, julkalendern...

Lämnar USA 4 Juni (om exakt 6 månader, PANIK!!!!) och landar den 5 juni :)

Lina: Hejsan! Jag har bara en fråga! Jag försöker övertala min mamma om att få åka till Usa ett år och ja det går väl lite si så där. Iallafall jag tänkte gå i cheerleading där och hon påstår att det kostar pengar.
Gör det de? :)
kram

Svar: Hejsan! Ja, cheerleading kostar pengar. Först är det dräkt och skor som ska köpas, vilket var  ca 300dollar för mig (ca 2000kr), sedan var det warmups och en cheerväska =190 dollar ( ca 1300kr), pommar = 40 dollar (240 kr) och sen kostar alltid tävlingarna också. Som nu när vi ska åka till Dallas och tävla Nationals i januari går allting på ca 650 dollar totalt, men vi har gjort väldigt mycket fundraising, så för tillfället är vi nere på 300 dollar per person, och mina värdföräldrar har sagt att de sponsrar mig mekd 100 dollar, och en kvinna i kyrkan har sagt att hon ska se vad hon kan göra också, dessutom fortsätter vi med fundraising, så det blir bara mindre och mindre att betala hela tiden :)

Om du har fler frågor är det bara att fråga!

Sofie: har en fråga! är amerikanska killar flirtiga av sig? är de måga som stöter på dig för att du är svensk och så? :)

Svar: Ja, alltså killarna just häromkring är galna typ... Jag hann inte ens komma till min värdfamilj innan killar började flirta med mig... Det var på flyget hit. I klassrummen var det jättemånga som tittade på en de första dagarna, och snackade skit mycket med en för att man var svensk, och jag har också hört killar prata om mig, att dom tycker jag är snygg och "typiskt svensk". Men jämför man med svenska killar flirtar dom extremt mycket... haha :)


+Boys 1st bball game

Jag har verkligen bildbrist... Inte tagit med mig kameran någonstans på senaste tiden...

Men iallafall så var det första Boys basketball game idag, vi spelade mot Weiser, och vi vann! Proud to be a Pilgrim, as always! :) Efter matchen var det Saide Hawkins Dance, och det var såååå lame... Verkligen inga alls där, och ja... Alla cheerleaders låg utmed väggarna och sov typ för vi var så trötta...

Och imorgon har jag träning 11-1 (eller 2... inte riktigt bestämt än...), kanske tar med mig kameran så någon av coacherna får ta lite kort... Och nu är klockan 00.30, så ska sova.. Jag är TRÖTT!


+New York dreamin'

Drar och drömmer mig bort till New York lite... Kommer ihåg hur grymt nervös jag var de där tre dagarna, starten på mitt nya liv :)

PS. sitter och äter min första amerikanska doughtnut just nu, undrar varför jag inte har gjort det tidigare...


+Grades 2nd quarter

Haha, var livrädd idag när Mr. VW delade ut våra progressreports... Men faaan vad nöjd jag blev!!! Mitt sämsta betyg var 79%, 1% ifrån ett B! HELT SJUKT! Och det är min Zoology class som jag storfailade första quartern! Och mitt bästa betyg är 100%, i Yearbook ;)

English II - 81%
Woodshop - 87%
Art - 94%
Zoology - 79%
US History - 91%
Algebra I - 94%
Yearbook - 100%

Pretty Sweet ;)

Kan också tillägga att jag har min Musicspeech i History imorgon, jag är livrädd...


+Sheraton i Dallas

Har nu fått veta mer om Nationals, vilket flyg och hotell vi bor på! Jag åker med flyg nr.2, åker 8.46AM fredagen den 6 Januari, tillsammans med Dalton, Tucker, Jake, Nick, Hailee, Ashley, Kenzi och Coach Henggeler. Helt nöjd med det, älskar the Henggeler family, och alla tre Henggelers är ju med mitt flyg, sen Ashley och Kenzi är hur snälla som helst, och tror nog inte det kan bli en roligare resa än när killarna är med ;) Så jag är helt nöjd :) I Dallas ska vi dessutom bo på Sheraton! Soooft! Helt annat än vad vi bodde på när vi var på RM ;)

+The challenge day, lifechanging

Blir mycket text, men ta er tid och läs...

 

Vet knappt vart jag ska börja, det är så mycket som har hänt idag...

Men antar att jag börjar från början.. Ganska logiskt :) Men först, allt vi hade hört om den här dagen var att vi skulle leka lekar och att vi skulle börja gråta...

 

Som vanligt i morse gick vi till våran 1st period, men efter ca 5 minuter sa dom över intercomen att alla som skulle vara med på Challenge day skulle samlas utanför the big gym, så gick dit. Vi alla gick till the Baptist Church across the street, och möttes av en kille som var helt weird, stod och dansade typ...  Han sa typ välkommen och grejer, och lät oss gå in. Där inne möttes vi av alla lärare som var med oss, de stod och dansade och high fivade oss när vi gick in. Sen satte vi oss alla på stolar, och dom snackade lite...

Sen skulle vi börja leka lite lekar, var typ upp och byt plats lekar mest, ganska akward... Sen sa dom till oss att tänka på hur vi kände oss i det ´rummet just nu. Jag tänkte "akward, embarrasing, I dont wanna be here", och de sa att vi skulle komma ihåg känslorna.

Sedan skulle vi leka lite mer, så vi alla stod i mitten, och de sa åt oss att hitta en person vi inte känner så bra/inte alls, och som har en annan tröja än oss själva (ganska lätt att hitta en person med andra ord) Så jag hittade en Sophomoretjej jag aldrig har pratat med, och vi skulle stå med ryggarna mot varandra och armkrok, och sen typ dansa, haha det var ganska akward... Sen skulle vi vända oss om och berätta något (Kommer inte ihåg vad ämnet var) och sen tacka den personen. Nr2 skulle vara en person med en annan frisyr, och Jacob Jamison står något meter ifrån mig och pekar på mig och gör dansmoves typ, så vi körde tillsammans, ryggarna mot varandra och dansade (haha), vände oss om och ämnet nu var något pinsamt som hänt. Så han sa sitt, och jag sa mitt, sen tackade vi och kramade varandra, och nästa person skulle vara någon med andra skor än oss själva. Jag och Jacob Henggeler stod typ hur länge som  helst och glodde på varandras skor, så han blev min nästa partner, rygg mot rygg och dansade, och sen var ämned "vad vi är tacksamma för". Jag babblade på om att jag var tacksam för min familj, vänner och släkt och det här året, och han babblade på om att ha var tacksam för sin guldfisk Jeff... Haha sen skulle vi hålla armkrok och låtsas att vi körde en bil med två rattar (haha) och "köra" tillbaka till ett par lediga stolar...

Efter det blev vi uppdelade i små grupper, "familjer" på 5-6 people. Det blev jag, Shelby nånting, Tyler Corn, Trevan Hooten, Aleta nånting och någotn vuxen som var polis och bodde i Payette. Vi fick 2 minuter per person, och vi skulle berätta om vårat liv typ, vad som har varit svårt, är svårt osv. Aleta snackade något om att hennes farbror dog när hon var 5 eller något, Trevan att han bara har träffat sin riktiga pappa typ tre gånger, Shelby om att hon ville flytta tillbaka till Carson, Tyler om att hans morfar dog när han var 15, polisen om att hans fru blev mördad, och jag pratade om att jag har haft en riktigt bra uppväxt, och att det var svårt att lämna Sverige bakom mig, och det värsta var när jag såg Mamma gråta på flygplatsen... När jag berättade om det kände jag bara tårarna komma, vilket dom gör nu igen, för att jag saknar och älskar alla där hemma...

Sen iallafall, var det dags för nästa lek.. och den leken var pretty intense... Den kallas Cross the line, och alla står på en sida av en linje som går tvärs över rummet, och en av ledarna säger ett påstående eller vad man ska kalla det för, och om det har hänt dig eller stämmer in på dig, ska du korsa den linjen, och sedan gå tillbaka. Dom började ganska lugnt, första frågan var "If you are under 18 years old, cross the line". Efter der blev det "Cross the line, if you have ever not been listening to because you are not "old enought" ". Och så fortsatte det med massa saker, som "If you have ever been judged or treated bad because of the color of your skin". När den frågan kom, var det ALLA som inte var helvita som korsade linjen. Det var hemskt att se.. Sen blev det bara värre och värre, tex. "Someone you know have been hurt or killed in gang related violence", jag såg några av mina bästa vänner här korsa den linjen, och jag hade ingen aning om det.. "If you have ever considered your family as poor", jag såg min värdbror korsa linjen, tillsammans med ca 90 andra elever. Vi var 10st som stod kvar... "If you grew up with your parents having drug or alcohol problems", även denna gång var det ca 90 elever av 100 som korsade linjen, jag stod kvar.. "If you have lost someone in a car accident where one of the drivers have been drunk or on drugs", ca 80 elever korsade linjen.. "If you grew up with gunshots in or around your home", den här gången såg jag en av mina närmaste vänner korsa linjen, vilket var riktigt svårt att se.. Jag har gråtit mycket idag, för att jag är så ledsen för mina vänners skull..

Jag såg så många av mina vänner korsa den där linjen så många gånger, gråtandes, medan jag själv bara stod där, och tittade på dom...

Efter den här leken, gick vi tillbaka till våra "småfamiljer" och fick återigen 2 minuter per person. Shelby avslöjade att hennes mamma bor i Vegas, och att Shelby och hennes lillasyster flyttade med sin mamma dit från Carson för två årsedan, eftersom deras mamma har en stort drogmissbruk, och dom flyttade för att hon skulle bli av med missbruket. Vegas gjorde henne så mycket bättre, men hon tog ut det på Shelby och hennes lillasyster. Hennes lillasyster flyttade tillbaka till Carson och bor nu med hennes grandparents, och Shelby flyttade till New Plymouth, men flyttar nästa år till Carson för att bo med sin lillasyster och grandparents.

Polismannen avslöjade att när hans fru blev mördad, var det när hon var i tjänst, hon var också polis. Hon blev skjuten 19 gånger av en kille som var hög på meth...

Idag har jag sett många av mina vänner gråtandes, och det gjorde så ont inom mig att veta att jag har det så bra, medan så många andra runt omkring mig lider. Jag har sett några av mina närmaste vänner erkänna att de har haft en hemsk uppväxt, och fortfarande har det riktigt dåligt hemma. Jag har sett människor jag aldrig trodde skulle se gråta, vara helt förstörda. Jag har sett folk komma så mycket närmare varandra på bara 6 timmar, jag har sett folk bara släppa allt och berätta sin livshistoria för mig. Den här dagen har ändrat så mycket för mig, jag är helt chockad... Jag uppskattar allting jag har så mycket mer nu, när jag vet hur många runtomkring mig som inte har det jag har.